Πολιτική

Νέα επίθεση Πολάκη κατά ΚΕΕΛΠΝΟ: “Μαυσωλείο διαφθοράς”!

«Μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento", ενώ για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν ”κάνει λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει, ειδικότερα, ότι το συνολικό ποσό της κατάχρησης υπερβαίνει τα 600 – 700 εκατ. ευρώ.

«Για κάποια χρόνια», σημειώνει, «πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ».

Προσθέτει ότι σε μια χρονιά μεγάλων περικοπών και μνημονίων (2014) έδωσαν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».

Σχετικά με το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίων τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς), καθώς «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου