Πολιτική

Τόμσεν: Ναι μεν αλλά για τη συμφωνία! “Απαραίτητη η ελάφρυνση χρέους”

Σταθερό στις απόψεις του παραμένει το ΔΝΤ μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα τα ξημερώματα της Τρίτης (02.05.2017) στην Αθήνα. Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

 

Ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι για να αποφασίσει το ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, πρέπει να έχει διαβεβαιώσεις για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία θα συνοδεύουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται μία αξιόπιστη στρατηγική για το πως θα γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη.

Χαιρετίζουμε την τεχνική συμφωνία για τις πολιτικές που θεωρεί ότι θα δημιουργήσουν τον δημοσιονομικό χώρο για την Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, όμως, πρέπει να πάει χέρι – χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους“, ανέφερε.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν μπορεί να ζητήσει από το Δ.Σ. του Ταμείου να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, μέχρι να αποφασιστούν “ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους”, παράλληλα με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή θα εξορθολογίσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι «όλα αυτά αποσκοπούν στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ με την τακτική της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ζητά παρεμβάσεις μέσω της ειρήνης
Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης,...
Νίκος Ανδρουλάκης
ΚΥΣΕΑ: Μέτρα για τα ελληνικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση»
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Η άφιξη του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για το ΚΥΣΕΑ 9