Πολιτική

Νέο “παραλήρημα” Γκρουέφσκι

Με αλυτρωτικές κορώνες περί "ενότητας των Μακεδόνων" και "Μακεδόνων του Αιγαίου", απευθύνθηκε ο Ν.Γρουέφσκι...

στους ομογενείς του στην Αυστραλία.
Ο Πρόεδρος των Σκοπίων είπε ότι στην Αυστραλία οι “Μακεδόνες” έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί.  “Αυτό δεν συμβαίνει στη μητρική σας χώρα. Και θέλω να υπογραμμίσω πως δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε “Μακεδόνες” του Αιγαίου, της Βαρδαρίας και του Πιρίν. Είμαστε όλοι “Μακεδόνες””, κατέληξε.
 
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο κ.Γκρουέφσκι υποστήριξε ότι το θέμα της ονομασίας θα επιλυθεί κατά τρόπο που δεν θα μειώσει την εθνική αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του γειτονικού κράτους, λέγοντας επί λέξει:. “Μας έχουν επιβληθεί πολλοί εκβιασμοί, αλλά δεν υποκύπτουμε».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο – Φωτογραφίες της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ λίγο πριν έρθει στην Αθήνα
Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Κύπρο, η Τατιάνα Μπλάτνικ, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός
H νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ 3
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 5