Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα στηρίξει με ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη τα παιδιά της Γάζας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε στον Παλαιστίνιο πρέσβη την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να παράσχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε 10 παιδιά από τη Γάζα

Την απόφαση της Βουλής να στηρίξει τα παιδιά της Γάζας, που «είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του πολέμου», ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά την συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Yussef Dorkhom, σήμερα Πέμπτη (29.5.25).

Ειδικότερα, ο Νικήτας Κακλαμάνης του ανακοίνωσε την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να παράσχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε 10 παιδιά από τη Γάζα, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό, την ευαισθητοποίηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Παράλληλα, θα σταλεί, κατόπιν συνεννόησης με τον Διπλωματικό Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Οικονομίδη, ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Παλαιστίνης μόλις ανοίξει με ασφάλεια ο ανθρωπιστικός διάδρομος προς τη Γάζα.   

Ο κ. Κακλαμάνης κατά την συνάντηση που είχαν στο γραφείο του με τον κ. Dorkhom εξέφρασε την ανησυχία του για την επέκταση των εχθροπραξιών που σημειώνονται στη Γάζα και για τον υψηλό αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό και τόνισε πως «είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της εκεχειρίας, ώστε να διασφαλιστεί η απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων και να προστατευθούν οι ζωές του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα».

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής από την πλευρά το ανέφερε  ότι είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μεγάλης κλίμακας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Κατρίνης στο newsit.gr: Συνέδριο αποφάσεων για το ΠΑΣΟΚ, με στόχο μια νέα δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία
Ο βουλευτής Ηλείας ανοίγει παράθυρο διαλόγου με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πολέμου και της ακρίβειας
Μιχάλης Κατρίνης
Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει»
Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη Ημερήσια Διαταγή
Ο Νίκος Δένδιας
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Flyover: «Μιλάμε πια για μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη»
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην πρόοδο του μεγάλου οδικού έργου, που έχει ξεπεράσει το 50%, και από το ΕΚΕΤΑ προανήγγειλε προσπάθεια μεταφοράς στην Αττική του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας με τεχνητή νοημοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης