Πολιτική

Νίκος Δένδιας: «Δεν θα ανεχτούμε την τουρκική παραβατικότητα και την επιβολή τετελεσμένων»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Κατέστησε σαφές με δήλωσή του ότι με κανένα τρόπο δεν θα ανεχτεί ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος την τουρκική προκλητικότητα και την επιβολή τετελεσμένων.

«Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Από εκεί και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή fora. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε, νομίζουμε, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους», τόνισε ο κ. Δένδιας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα: Με ασπρόμαυρο κασκόλ στις εξέδρες για την «φιέστα» της ομάδας
Στις εξέδρες τον επισήμων βρισκόταν και ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαιρετήθηκε και αγκαλιάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί τους ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός
Αντώνης Σαμαράς
15
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται πρόστιμα από τις «έξυπνες» κάμερες, σε εξέλιξη σχέδιο για το κυκλοφοριακό
«Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε ό,τι πρέπει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης