Κυριακή, 16 Ιουν.
30oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: Η κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

Νίκος Παππάς: Η κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν σήμερα Παρασκευή (24.5.2024) οι πολιτικοί αρχηγοί με φόντο την ακρίβεια με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει με νούμερα και πλήρη κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

Ωστόσο, προσερχόμενος στη Βουλή ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως «η κυβέρνηση στρεψοδικεί διά της κοστολόγησης, ενώ φέρνει ακοστολόγητα νομοσχέδια – Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα νούμερα που διαβάζουμε ότι θα πει ο κ. Μητσοτάκης».

Πρόσθεσε ότι «έβαλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ το χθεσινό νομοσχέδιο του κ. Σκρέκα ήταν απόλυτα ακοστολόγητο. Τα νούμερα που διαβάζουμε από το πρωί ότι θα πει ο κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμά μας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, που λεηλατεί τα χαμηλά εισοδήματα».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιβεβαιώνει σχεδόν πλήρως την κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και «διαψεύδει αυτή του Υπουργείου Οικονομικών (2,6 δις εμείς, 2,7 δις το ΓΛΚ και 4,2 δις το Υπουργείο)».

«Η διαφορά που προκύπτει είναι διότι το ΓΛΚ προσθέτει στο 2024 τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 21%, που στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νωρίτερο από 1/1/2025, ήτοι μετά την ολοκλήρωση του μέτρου του μηδενισμού του ΦΠΑ στα βασικά είδη» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Επίσης δεν προσμετρά και δεν συμπεριλαμβάνει καθόλου τα έσοδα ύψους 3,2 δις από την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ των τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας για το 2023, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις