Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Ο Φρουζής δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει – video

Φρουζής
Φωτογραφία InTime News

Αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής έχει… ξεχαστεί από τις δικαστικές αρχές και από τον Φεβρουάριο του 2018 δεν ξανακλήθηκε να καταθέσει.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Φαράντος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (10.04.2019) στην εκπομπή Ρουά Ματ στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, από τον Φεβρουάριο του 2018 έως σήμερα δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρ’ ότι, όπως είπε, το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως.

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο δικηγόρος του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο Μ. Φαράντος ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

«Η υπόθεση Φρουζή είναι ακόμη στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Δεν έχει κληθεί από κανέναν. Ο πελάτης μου έχει ζητήσει πολλές φορές να εξεταστεί, αλλά δεν τον έχουν φωνάξει και έχει ζητήσει και άνοιγμα των λογαριασμών του. Αρνείται κάθε κατηγορία ο Φρουζής και οι πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως τον δικαιώνουν. Οι καταθέσεις είναι ψευδείς, θα κάνουμε μηνύσεις», είπε. Υποστήριξε δε ότι ο Φρουζής συνάντησε μια φορά τον Ανδρέα Λοβέρδο παρουσία άλλων σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων.

Δημητρακόπουλος: Δεν μπορεί να δικαστεί ο Λοβέρδος

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένοι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο τελευταίος ανάφερε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί και ότι δεν μπορεί  να δικαστεί ο Ανδρ. Λοβέρδος, παρά μόνο αν καταργηθεί το Σύνταγμα.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι σε έγγραφό της, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το 2017 αναφέρει για τον κ. Παπαντωνίου ότι αν και βλέπει ενδείξεις ενοχής, δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία λόγω παραγραφής, εκφράζοντας την απορία γιατί άλλαξε θέση και στάση για το ίδιο ζήτημα στην υπόθεση Novartis.

«Ζητώ να αρθεί η ασυλία μου. Σκευωρία από κακοποιούς, θα τους καθίσω στο σκαμνί… Την ιστορία αυτή τη στέγασε ο πρωθυπουργός, την πήρε απάνω του, αυτός είναι που δίνει τις εντολές να στηθεί μια τέτοια ιστορία» είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι μια ιστορία που οργανώνεται από το σύστημα της κυβέρνησης του τόπου» κατήγγειλε, κάνοντας λόγο για «θεσμική αλητεία» και «πολιτική σκευωρία».

«Καραμπινάτο ψέμα ότι ευνόησα την Novartis στην υπόθεση με τα ομόλογα, δεν ήμουν εγώ υπουργός τότε» επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Επανέλαβε την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά και «καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί». «Κάθε τιμολόγηση έγινε με  το νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης. Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί κατά την θητεία μου ήταν το μοναδικό και το δημόσιο ωφελήθηκε καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας», είπε.

Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου στάθηκε ξανά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα θα παραιτηθώ οποιαδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό  δικαστήριο. Επί υπουργεία Λοβέρδου η Novartis έχασε  σε τζίρο επί υπουργείας δική μου έχει ζημίες».Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «εγώ παραιτούμαι, αν έχει τα κότσια ο ΣΥΡΙΖΑ να με πάει στο Ειδικό Δικαστήριο». Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, «οι μάρτυρες ακούνε ένα χρόνο τι λέμε και μετά πάνε και αλλάζουν τις καταθέσεις τους».

«Η υπόθεση Novartis ήρθε μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έδωσε δυο μήνες ανάσα στον Τσίπρα. Τώρα, έρχεσαι μέσα στην προεκλογική περίοδο και παρεμβαίνεις με αυτόν τον τρόπο στα πολιτικά πράγματα;  Η ίδια η Τουλουπάκη με την συμπεριφορά της έχει εξευτελίσει την έρευνα, όταν δέχεται την Κελέση να έρχεται ένα χρόνο μετά» τόνισε.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις