Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Novartis το ανάγνωσμα: Πολιτικός “πυρετός” από τις δικαστικές εξελίξεις!

Novartis
Φωτογραφίες από: Intime

Στην Βουλή η δικογραφία για την Novartis, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να βρίσκεται στο “κάδρο” με αίτημα άρσης της ασυλίας του.
Στο αρχείο η υπόθεση για τους κ.κ. Πικραμμένο, Βενιζέλο, Λυκουρέντζο και Κουτρουμάνη. Ανοιχτή ακόμη για Σαμαρά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη.
Τα τέσσερα φάρμακα, η επανατιμολόγηση και η διαφημιστική που εμπλέκεται και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
“Πόλεμος” από την αντιπολίτευση. Τι απαντά το Μαξίμου και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Και ξαφνικά Novartis! Αν κάποιος είχε… βαρεθεί τις τελευταίες ημέρες, η πολιτική επικαιρότητα έρχεται να τον “αποζημιώσει”, αφού έχει πάρει φωτιά!

Ενάμιση περίπου μήνα πριν τις επερχόμενες εκλογές, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να έχουν ήδη πάρει θέσεις “μάχης” και να εξαπολύουν εκατέρωθεν “πυρά”, με σκληρές ανακοινώσεις, κατηγορίες και… υποσχέσεις.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία και “υπόσχονται” ήδη πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Από την άλλη πλευρά, το Μαξίμου μιλά για “απόδειξη ενοχής“, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί την αντιπολίτευση πως στοχοποιεί και εκφοβίζει τους δικαστές!

Στη μέση, βέβαια, βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να αντιδρά έντονα στο αίτημα άρσης της ασυλίας του.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ποιες είναι οι νέες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, το απόγευμα της Δευτέρας, 08.04.2019 οι εξελίξεις… έσκασαν για την Novartis και αποτελούνταν από δύο κύρια σημεία:

Πρώτον, οι εισαγγελικές αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν πως διαβιβάζουν στη Βουλή τη δικογραφία για τη Novartis για ένα πολιτικό πρόσωπο. Είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεύτερον, ανακοινώθηκε πως αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή ακόμα παραμένει καθώς ερευνώνται οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

Ακόμη, την Τρίτη 09.04.2019, θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Γιατί μπαίνει στο “κάδρο” ο Λοβέρδος – Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς καλεί τον πρώην υπουργό Υγείας για να δώσει εξηγήσεις για το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 και για τέσσερα φάρμακα της Novartis, Gilenya, Tasigna (150 mg και 200 mg) και Lucentis.

Click4more: Άδωνις Γεωργιάδης: Η επόμενη κυβέρνηση θα ερευνήσει την σκευωρία της Νovartis – video

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς αξιολόγησε στο πλαίσιο της έρευνας δεκάδες μάρτυρες, εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84), χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να μην επανατιμολογεί – ενώ όφειλε –  τα φάρμακα λαμβάνοντας ως τιμή τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων χωρών στην Ευρώπη, αλλά να επιλέγει  άλλες μεθόδους τιμολόγησης επ´ωφελεία της Novartis.

Όπως προέκυψε, κατά πληροφορίες, το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται ο τζίρος της Novartis να αυξάνεται και στη συνέχεια να πέφτει κατακόρυφα.

Ο ρόλος της διαφημιστικής εταιρείας

Σημαντικό ρόλο ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να παίζει διαφημιστική εταιρία, η οποία φέρεται να λειτουργούσε ως «πλυντήριο» για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από στελέχη της Novartis.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι η η επίμαχη εταιρεία είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνες κλήθηκαν οι υπεύθυνοι τριών ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί για λογαριασμό τους.

Novartis

Οργή της αντιπολίτευσης – Για την “μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση” μιλά η ΝΔ

Novartis

Όπως προαναφέραμε, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές εναντίον δικαστικών λειτουργών για τους οποίους σημειώνει πως «δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου». Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση για σκευωρία ώστε να “ξεχαστεί” η υπόθεση με τις αποκαλύψεις για τα… έργα και τις ημέρες του Μανώλη Πετσίτη

Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει: «Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Click4more: Καλογήρου για Νovartis – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Στοχοποιούν και εκφοβίζουν τους δικαστές!

Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

“Θα λογοδοτήσουν” λέει το ΚΙΝΑΛ

Novartis

Με την σειρά του, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει

“Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα …με δόσεις.

Δεν θα της περάσει.

Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν”.

Απαντήσεις Μαξίμου με… “απόδειξη ενοχής” για την υπόθεση Novartis

Novartis

Από την πλευρά του, το Μαξίμου πήρε τον λόγο και άσκησε σφοδρή κριτική στα δύο κόμματα, κάνοντας λόγο για “απόδειξη ενοχής”. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι η ΝΔ προσπαθεί μέσα από αυτή την ιστορία (Novartis) να ενδυναμώσει το κοινό μέτωπο που έχει κάνει με το ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις εκλογές.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως “από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.

Click4more: Πολάκης… πανηγυρίζει για Λοβέρδο! [pic]

Σήμερα όμως, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους.

Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες, υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους“.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις