Πολιτική

Ντόρα: “Πολιτική κερδοσκοπία” η καταψήφιση

“Πολιτική κερδοσκοπία” θα ήταν η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα λέει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Καθημερινή.

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τη στάση Σαμαρά στη Βουλή ως “διπλά επιζήμια” γιατί “είπε όχι στο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας” και “ταυτόχρονα έστειλε πολύ αρνητικό μήνυμα στα δεκάδες αδελφά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που πασχίζουν την ίδια ώρα να περάσουν το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας από τα δικά τους Κοινοβούλια”. Επίσης, όπως λέει, εμφάνισε τον πολιτικό κόσμο διχασμένο απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. 

Ερωτηθείσα για το τί θα πει αν όντως το νομοσχέδιο για τα μέτρα αποτύχει, όπως υποστήριξε ο κ. Σαμαράς αναφέρει: “Δηλαδή, τι να κάνω; Να επενδύσω και εγώ στη χρεοκοπία της Ελλάδας για να αποκομίσω πολιτικό όφελος. Αυτό ονομάζεται πολιτική κερδοσκοπία”. 

“Σε κάθε περίπτωση, αν αποτύχει η κυβέρνηση, οι συμπολίτες μου πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η στάση μου απέναντι στην κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη” συμπληρώνει. 

Σχετικά με τη στάση της στην κυβέρνηση Καραμανλή σημειώνει ότι έπρεπε να είχε εκδηλώσει πιο φανερά την κριτική της.”Θεωρούσα ότι περισσότερα μπορούσα να προσφέρω από μέσα παρά απ’ έξω. Αν τα ξαναέκανα όλα από την αρχή, θα τα έκανα σίγουρα διαφορετικά. Εχω κάνει την αυτοκριτική μου για τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών και έχω καταλήξει ότι το μεγάλο λάθος μου ήταν πως δεν ύψωσα την φωνή μου νωρίτερα, όταν έβλεπα ότι το σαράκι του λαϊκισμού και ο φόβος του πολιτικού κόστους υπονόμευε την κυβέρνησή μας”. 

Η κ. Μπακογιάννη δηλώνει επίσης ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή “την εξόργισε”. “Ηταν απαράδεκτη η παλαιοκομματικού χαρακτήρα επίθεση, την οποία εξαπέλυσε κατά της Ν.Δ. Είναι φανερό ότι με την όξυνση επεδίωκε αφενός μεν να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και αφετέρου να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις πολλές αρνητικές πλευρές που όντως υπάρχουν στα μέτρα που επιδιώκει να περάσει”. 

Σχετικά με ενδεχόμενα σχέδια για νέο κόμμα η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι “όλοι έχουν φιλοδοξίες”, αλλά ότι τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού πρέπει να την καθορίζουν οι πολιτικές εξελίξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ξεμπλοκάρουν άμεσα 90.000 εκκρεμείς άδειες διαμονής - Όλα όσα αλλάζουν με το νέο νομοσχέδιο νόμιμης μετανάστευσης
Τέλος στις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το νέο νομοσχέδιο - Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχουν ξεμπλοκάρει σχεδόν 200.000 εκκρεμείς άδειες
Μετανάστες 16
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου 80
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 125