Σάββατο, 13 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε την ΚΥΑ για την άσκηση ιδιωτικού έργου των γιατρών ΕΣΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε την ΚΥΑ για την άσκηση ιδιωτικού έργου των γιατρών ΕΣΥ
Eurokinissi

Στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την άσκηση ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ.

Η απόφαση προβλέπει τη διαδικασία υποβολής αίτησης και την τήρηση αρχείου, τις ειδικότερες προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, το περιεχόμενο και την χρονική διάρκεια της αποφάσεως περί χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την τήρηση των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων χορήγησης της άδειας.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοστικής νομοθέτησης, η οποία προωθεί με ταχείς ρυθμούς τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία με σκοπό την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η παροχή δυνατότητας στους ιατρούς του ΕΣΥ μέσω της απασχόλησής τους στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής, θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις