Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, στην Ινδία: «Τιμή μου να βρίσκομαι εδώ»

Στην Ινδία έφτασε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μόλις έφτασε στην Ινδία: «Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες.

Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έβγαλαν τα παπούτσια τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο Μαχάτμα Γκάντι, καθώς στο μνημείο απαγορεύεται να φορούν παπούτσια ως ένδειξη σεβασμού. 

mitsotakis naredra modi

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. 
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. 
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024. 
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μόντι και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 18:00, ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» και θέμα θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η οικονομία.

mitsotakis naredra modi

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι γεγονός ότι επιχειρείται η χώρα μας να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Στόχος πολύ σημαντικός από πλευράς γεωπολιτικής, οικονομικής και βεβαίως επενδυτικής

Την Κυριακή, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και στο κομμάτι το πολιτικό, το οικονομικό αλλά και το εμπορικό.

mitsotakis naredra modi mitsotakis naredra modi

Ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Ινδία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μια πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική αποστολή και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ και έκανε λόγο για μια πολύ παραγωγική συνάντηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Φραγκογιάννης ήταν ομιλητές στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων το οποίο πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί, εστιάζοντας στην ενίσχυση της παρουσίας των ινδικών ομίλων στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 5
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
21
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες