Πολιτική

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου: Το ευχαριστώ της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε, τηλεφωνικά, στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Φιλοσοφικής Σχολής που βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων ομάδας φοιτητών για ένα repost με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (28.03.2023), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου και της εξέφρασε την συμπαράστασή του. 

Με νέα της ανάρτηση στο Facebook, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής, αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να υπεραμύνεται «της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

 

Σε δηλώσεις της, νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ είχε καταγγείλει στοχοποίησή της από μία ομάδα φοιτητών που όπως τόνισε, δεν γνωρίζουν καν που είναι οι αίθουσες διδασκαλίας.

Η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου δέχθηκε επίθεση από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μία αναδημοσίευση που έκανε στο Facebook σε μία ανάρτηση που ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ