Πολιτική

Ο «πόλεμος» Κούλογλου – Παπαδημούλη, ο Τσίπρας και η… Αίγινα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας “πόλεμος” στα ενδότερα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τριήμερο στην Αίγινα και μια συνάντηση που τροφοδότησε σενάρια. Όπου “πόλεμος” η υποβόσκουσα κόντρα ανάμεσα στον Στέλιο Κούλογλου και τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Και όπου συνάντηση το τετ α τετ που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώτο.

Ύστερα από αρκετό καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην Αίγινα, όπου πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μόνο που στο νησί του Σαρωνικού δεν βρέθηκε μόνο για να γεμίσει τις μπαταρίες του και να κάνει και καμιά βουτιά (σ.σ. ηλιοκαμένος εμφανίστηκε στο ραντεβού με τη Γιάννα Αγγελοπούλου). Συνάντησε, σε τραπέζι παρουσία κι άλλων προσώπων, και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

tsipras grafeio koumoundourou

Ωστόσο από την Κουμουνδούρου λένε ότι τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει, μια εβδομάδα πριν, στο ραντεβού ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέλιο Κούλογλου στα γραφεία του κόμματος.

Η πληροφορία για συνάντηση στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του τριημέρου «ξεκίνησε» από τον Μικροπολιτικό στα Νέα. Δεδομένου, όμως, ότι ο Στέλιος Κούλογλου έχει σπίτι στην Αίγινα και ο Αλέξης Τσίπρας λέγεται πως βρέθηκε στο νησί, τότε η συνάντηση δεν αποκλείεται να έγινε.

Θα αναρωτηθεί κανείς: γιατί να είναι τόσο σημαντική μια συνάντηση του προέδρου ενός κόμματος με τον ευρωβουλευτή του; Γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως ο Στέλιος Κούλογλου σκεφτόταν την ανεξαρτητοποίηση από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να τον μεταπείσει. Κι αν κρίνει κανείς από τη δήλωση του Στέλιου Κούλογλου στο CNN Greece, μάλλον τα κατάφερε.

Πόθεν έσχες… κόντρα Κούλογλου – Παπαδημούλη

Πως φτάσαμε στην ανάγκη να συναντηθεί ο Τσίπρας με τον Κούλογλου στην Αίγινα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενοχλημένος από μια σειρά από ζητήματα.

Click4more Πόθεν έσχες: Τίναξε την μπάνκα ο Παπαδημούλης – Kαταθέσεις 1 εκατ. ευρώ και αγορά ακινήτων

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν δημοσιεύτηκαν τα πόθεν έσχες βουλευτών και ευρωβουλευτών και ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε βρεθεί με 28 ακίνητα, ο Στέλιος Κούλογλου ήταν από εκείνους που είχαν πάρει αποστάσεις. Οι «κακιές γλώσσες» ανέφεραν τότε πως ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενοχληθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, δεν είπε ποτέ τίποτα ξεκάθαρα.

Μόνο στη συνέντευξη του στην Αυγή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει τη θέση του…περιφραστικά: «Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα, είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις, είτε βέβαια σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας, και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αντίθετα, ο Στέλιος Κούλογλου το είχε πει πιο ξεκάθαρα: «Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός χρωστάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον. Η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό», είπε πει στο Action24 ο Στέλιος Κούλογλου.

kouloglou papadimoulis kouneva

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει ενόχληση από πλευράς του Δημήτρη Παπαδημούλη, όμως στελέχη του κόμματος και οι ευρωβουλευτές του είχαν πάρει το μέρος του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι σχέσεις ανάμεσα στους δυο ευρωβουλευτές είναι «παγωμένες». Κάποιοι έχουν πει ακόμη κι ότι ο Στέλιος Κούλογλου θα ήθελε τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας.

Όλα αυτά οδήγησαν στο ραντεβού της Αίγινας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει εσωκομματικά ζητήματα ανοιχτά αυτή την περίοδο. Θέλει το ενδιαφέρον όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στραμμένο στο πως θα προωθηθεί το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» και οι έριδες να μείνουν στο… ντουλάπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 32