Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Τσίπρας στις «κόκκινες» περιοχές για να… αναδείξει τα προβλήματα του ΕΣΥ

Αλέξης Τσίπρας

Αποφασισμένος να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  και στις ΜΕΘ στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης και των ελλείψεων που υπάρχουν στην υγεία «καθώς η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χθες (10.11.2020) επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η τακτική αυτή εντάσσεται στο σχέδιο που έχουν εκπονήσει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το οποίο έχει να κάνει με την πεποίθηση τους ότι τα ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει σήμερα στο ΕΣΥ, καθώς οι καταγγελίες που υπάρχουν από τους νοσοκομειακούς γιατρούς λένε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε λοιπόν να επισκεφθεί όλες τις περιοχές που εμφανίζονται στο κόκκινο εξαιτίας της πανδημίας προκειμένου να αναδείξει την πραγματική εικόνα που βρίσκεται η υγεία στη χώρα «με ευθύνη της κυβέρνησης».

Click4more Τσίπρας: Εγκληματική αδράνεια Μητσοτάκη στο ΕΣΥ – Γιατί δεν φέρνουν τη σύμβαση τηλεκπαίδευσης στη Βουλή;

Από τα Γιάννενα, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι αντιμετώπισε την πανδημία «με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου κατέληξαν στο ότι θα πρέπει να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες, καθώς, όπως λένε, από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει «κυνική ομολογία αποτυχίας και  εγκληματική αμέλεια 8 μηνών».

«Ο πρωθυπουργός αφού δεν προετοίμασε τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού αγνόησε ακόμα και τους επιστήμονες που προειδοποιούσαν για δεύτερο και σφοδρότερο κύμα, από εκεί που καυχιόταν ότι νίκησε τον κορονοϊό και χαρακτήριζε αδιανόητο ένα δεύτερο lockdown τώρα βάζει πάλι τη χώρα σε λουκέτο» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεταν: «Ομολόγησε εφησυχασμό ενώ όλοι προειδοποιούσαν, ακόμα και η Επιτροπή. Πολλά μέλη της άλλωστε, όπως για παράδειγμα η κα Λινού καταγγέλλουν δημόσια καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων».

Click4more Γεροβασίλη και Τζανακόπουλος καλούν Πολάκη για το «τραπέζωμα»

Επεσήμαιναν «ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δείξει ίχνος αυτοκριτικής. Ούτε γιατί δεν ενίσχυσε έγκαιρα το ΕΣΥ, ούτε γιατί ένα  εκατομμύριο πολίτες μεταφέρονταν καθημερινά σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ,- ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε ότι η αρμόδια   Επιτροπή είχε πιέσει αλλά όπως σημείωσε στο διάγγελμα του «δεν μπορούσαμε να γεννήσουμε λεωφορεία» -, ούτε για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού που οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων από τον Αύγουστο. Ακόμα και τώρα φταίνε οι πολίτες και ο ιός που ξαφνικά έγινε πιο μεταδοτικός, όχι ο ίδιος και η κυβέρνησή του με τις παλινωδίες της».

Και καταλήγουν: «Το δεύτερο lockdown εκτός από την επιβεβαίωση της υγειονομικής κατάρρευσης της χώρας -ήδη γιατροί και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν επιλογή ασθενών –  οδηγεί και σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση αφού και τα μέτρα για την οικονομία και την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις