Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά»

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του στη Σύνοδο του PES στην Πράγα σχετικά με την αντιμετώπιση της ΕΕ στην Τουρκία, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι «η καταγγελία του είναι ωφέλιμη για τη χώρα, όμως ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στο προσφυγικό».

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια» επισήμανε σε σχόλιό του ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο του PES στην Πράγα.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για την χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα προσέθεσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό:

«Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια. Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό».

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την Τουρκία:

«Δεν μπορεί η Ε.Ε, την ίδια στιγμή που παίρνει ορθώς σαφή θέση ως προς την Ουκρανία,να μην παίρνει σαφή θέση ως προς την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της.Οφείλει να ενεργοποιήσει πακέτο κυρώσεων εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», έγραψε σε tweet του ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των δηλώσεών του στην Πράγα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις