Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα! Σε πανικό και διαζευγμένος από την κοινωνία

Σφοδρή επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα και σφοδρή... αντεπίθεση από την ΝΔ! Αφορμή φυσικά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που υπερψηφίστηκε στην Βουλή.

Η ψηφοφορία για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αποτέλεσε το νέο πεδίο μάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, πριν την ψηφοφορία και η ΝΔ απάντησε με ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζεται:

«Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες.

Όσον αφορά το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα, η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε υπεύθυνα, με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρoν των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα για το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν έθεσε καν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απλά αποδεικνύει τον πανικό της απερχόμενης Κυβέρνησής του».

Η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

[read4more]

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και λογαριάζει μόνο το πολιτικό κόστος και ποιος αληθινά φιλελεύθερος».

«Είναι δικαίωμά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ να το κάνει αυτό» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς, ειλικρινά, τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου».

Επίσης, τον χαρακτήρισε βαθιά συντηρητικό, που πολλές φορές φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες, αλλά φλερτάρει επικίνδυνα και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό σε κάθε βήμα που αυτή η κυβέρνηση κάνει σε ζητήματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα.

«Εμείς θα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας, αγνοώντας το πολιικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα και από τα όσα δημοσιεύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
O Κεδίκογλου έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – «Σε καμία περίπτωση» μαζί του η Τζάκρη
Ο βουλευτής Ευβοίας μίλησε για εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό
Κεδίκογλου, Τσίπρας, Τζάκρη
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
12
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 272
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 118