Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Όταν ο Τσίπρας “έκοψε” την κουβέντα Λεβέντη για οικουμενική κυβέρνηση

Όταν ο Τσίπρας “έκοψε” την κουβέντα Λεβέντη για οικουμενική κυβέρνηση

Μπορεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προσπάθησε να… κόψει κάθε συζήτηση για την οικουμενική κυβέρνηση, αλλά το Μαξίμου δεν αποκλείει μελλοντική συνεργασίας με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Χαρακτηριστικός ο διάλογος των δυο ανδρών.

Ο Βασίλης Λεβέντης, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την εξάωρη σύσκεψη, είπε πως πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται πρόθυμος για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν θέλει, αλλά επιχείρησε όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκίνησε να μιλά για οικουμενική, να “κόψει” κάθε συζήτηση πριν καν ξεκινήσει.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να τον… κόψει, εκνεύρισε τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: Κύριε πρόεδρε, αισθάνεστε τόσο ισχυροί, εσείς και η κυβέρνησή σας; Και τότε ο κ. Τσίπρας του απάντησε: Ναι και ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι έχουμε μπροστά μας.

Μαξίμου: βλέπουμε συνεργασία με τον Λεβέντη

Το ηχηρό όχι του Βασίλη λεβέντη βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν και τόσο… ηχηρό μέσα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αυτό λένε κυβερνητικές πηγές περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων θα είναι πολύ πιθανά ο μελλοντικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα στις δύσκολες αποφάσεις που θα πάρει το επόμενο διάστημα. Μπορεί ο κ. Λεβέντης να μίλησε βγαίνοντας από την σύσκεψη για την ανάγκη δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, ωστόσο, η στάση του μέσα στην σύσκεψη και η στήριξη η οποία παρείχε στον Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολες στιγμές απέναντι στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, δείχνει ότι το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων θα είναι ο σύμμαχος της κυβέρνησης στα επόμενα δύσκολα βήματα της.

Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνητικές πηγές αποκλείουν την πιθανότητα μιας οικουμενικής κυβέρνησης αλλά βλέπουν θετικά τις προτάσεις των 9 σημείων του κ. Λεβέντη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε