Πολιτική

Όθωνας Ηλιόπουλος: Γιατί επέλεξα την αποχή από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «προσωπικό κώλυμα που ανέκυψε την τελευταία στιγμή» κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος, εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε την αποχή από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος την επομένη της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία.

Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή.

Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων  ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία.

Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης για την viral φωτογραφία με Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου: «Έφτασαν να κάνουν διαρροή από το ΠΑΣΟΚ ότι αυτό δεν ήταν το τραπέζι μου»
«Ο κ. Ανδρουλάκης που δεν έχει κάνει ακόμη διαρροή για την πρόταση Χάρη Δούκα να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ υπέρ του Αλέξη Τσίπρα έκανε διαρροή μην τυχόν και πιστέψει κάποιος ότι βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι μαζί μου»
Φωτογραφία X: Άδωνις Γεωργιάδης
Το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» με νέα εσωκομματική δίνη μετά την απώλεια της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσεις
Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναστάτωση μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο της ίδρυσης δύο νέων κομμάτων, αυτών του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Στη μάχη της «χαλαρής» ψήφου η ΝΔ: Το στοίχημα για «υψηλές πτήσεις» την πρώτη Κυριακή με το βλέμμα σε Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Μια νέα δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αυτή της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στην εκτίμηση ψήφου, το κυβερνών κόμμα διατηρεί τα ποσοστά του και αποτυπώνεται στο 29,5%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ