Πολιτική

«Όχι» στην επιστροφή των διαγραφέντων, «ναι» σε συνεργασίας με τη ΝΔ η Διαμαντοπούλου

Γνώριζαν τις συνέπειες, είπε για τους διαγραφέντες η υπουργός Παιδείας και αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να μην υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Δε ένας αρχηγός ή ένα κόμμα τη μία μέρα να διαγράφει βουλευτή του, που είναι μείζων πράξη, και την άλλη μέρα να κάνει ότι δεν συνέβη τίποτε. Η επιλογή της ψήφου στη Βουλή ήταν συνειδητή. Όλοι γνώριζαν τις συνέπειες. Σέβομαι και την αρνητική ψήφο. Είναι εύκολο να κάνουμε συνεχώς απόδοση προθέσεων. Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές πήραν μία μεγάλη απόφαση», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Η Άννα Διαμαντοπούλου συντάχθηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. «Χρειάζεται ατζέντα για το 2020 και πολιτικές συγκλίσεις. Όχι αοριστολογίες», είπε και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να σταματήσει το πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο.

Προειδοποίησε δε ότι δεν αρκούν μόνο όσα προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο για να σωθεί η χώρα, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της Ευρώπης.

Ζήτησε παράλληλα άμεσα εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ήρεμα και οργανωμένα» είπε και αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί να θέσει υποψηφιότητα αλλά δεν το έκανε γιατί «είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε οχτώ υποψήφιους. Αυτά, ειδικά σε τέτοιες εποχές, είναι δείγματα παρακμής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λοβέρδος: το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει Σαμαρά

«Ζεσταίνεται» η επιστροφή των διαγραφέντων στη ΝΔ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δεν έχει τέλος η φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ: Νέες αιχμές Χάρη Δούκα σε εκδήλωση με υποστηρικτές του από όλη την Ελλάδα
Απάντησε στα σενάρια περί «φευγάτου Δούκα», χαρακτηρίζοντάς τα «αθλιότητα» και ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά για αυτόνομη εκλογική κάθοδο και νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ
Χάρης Δούκας