Πολιτική

«Πανηγυρίζει» η ΝΔ για την υποψήφια Πρόεδρο της Κομισιόν, Ντερ Λάιεν

Η ΝΔ θυμήθηκε και υπενθυμίζει την δήλωση της Ντερ Λάιεν προ τριμήνου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την Ελλάδα «το νέο success story της Ευρώπης».

Στην Αθήνα είχε βρεθεί προ τριμήνου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που είναι υποψήφια για να αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κι αυτό για να πάρει μέρος σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τότε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας του: «Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός Πρωθυπουργός».

derleyen mitsotakis

 

Την δήλωση αυτή θυμήθηκαν στη Νέα Δημοκρατία -και μας υπενθυμίζουν- τώρα που η κυρία Ντερ Λάιεν από υπουργός άμυνας της Γερμανίας, διεκδικεί -μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες- την θέση της Προέδρου της Κομισιόν.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν την δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξαιρετικά σημαντική ενόψει και της -τουλάχιστον δημοσκοπικά βέβαιης- πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνθρωποι που διάκεινται θετικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

derleyen mitsotakis

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τότε -λίγο πριν στηθούν οι ευρωκάλπες- είχε σημειώσει πως «όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ».

derleyen mitsotakis

Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του Υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».

derleyen mitsotakis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
25η Μαρτίου: Μηνύματα ενότητας, άμυνας και ιστορικής συνέχειας από την πολιτική ηγεσία
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έως τους πολιτικούς αρχηγούς, η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συνδέθηκε με την ανάγκη εθνικής συνοχής, ισχυρής αποτρεπτικής ισχύος και προσήλωσης στις αξίες της δημοκρατίας
Παρέλαση 25η Μαρτίου, πολιτική ηγεσία
Νίκος Ανδρουλάκης για 25η Μαρτίου: Χρέος μας να διατηρήσουμε τις αξίες όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 με την ανάγκη για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισχυρούς θεσμούς και ποιοτική δημοκρατία
Νίκος Ανδρουλάκης
Κωνσταντίνος Τασούλας για 25η Μαρτίου: Μονιασμένοι και με ευθύνη ας τιμήσουμε τους αγωνιστές του 1821
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την Επανάσταση γενέθλια επέτειο του νεοελληνικού κράτους, τονίζοντας τη διαχρονική της σημασία και τη σύνδεσή της με την ολοκλήρωση της εδαφικής απελευθέρωσης της χώρας
Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Η επένδυση στην άμυνα είναι αναγκαιότητα, όχι πολυτέλεια
Στο μήνυμά του μετά τη στρατιωτική παρέλαση, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων με την εθνική ενότητα, κάνοντας ειδική αναφορά και στον ελληνισμό της Κύπρου και της διασποράς
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας προς συμβιβασμό για τη «μη συγκυβέρνηση» – Νέες φωτιές άναψαν οι ξαφνικές αλλαγές στο καταστατικό
Μετά τις αλλαγές που έγινε γνωστό ότι προωθούνται τις προηγούμενες ώρες, ήταν αναμενόμενο να ζητηθούν εξηγήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Νίκος Ανδρουλάκης 7