Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Πανηγυρίζει» η ΝΔ για την υποψήφια Πρόεδρο της Κομισιόν, Ντερ Λάιεν

Ντερ Λάιεν

Η ΝΔ θυμήθηκε και υπενθυμίζει την δήλωση της Ντερ Λάιεν προ τριμήνου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την Ελλάδα «το νέο success story της Ευρώπης».

Στην Αθήνα είχε βρεθεί προ τριμήνου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που είναι υποψήφια για να αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κι αυτό για να πάρει μέρος σε εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τότε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας του: «Ξέρω ότι θα οδηγήσετε την Ελλάδα σε ένα νέο success story, ως μελλοντικός Πρωθυπουργός».

 

Την δήλωση αυτή θυμήθηκαν στη Νέα Δημοκρατία -και μας υπενθυμίζουν- τώρα που η κυρία Ντερ Λάιεν από υπουργός άμυνας της Γερμανίας, διεκδικεί -μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες- την θέση της Προέδρου της Κομισιόν.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν την δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξαιρετικά σημαντική ενόψει και της -τουλάχιστον δημοσκοπικά βέβαιης- πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνουν, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνθρωποι που διάκεινται θετικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τότε -λίγο πριν στηθούν οι ευρωκάλπες- είχε σημειώσει πως «όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, ιδίως ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Επέδειξε ρεαλιστική και τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οικογένεια του ΕΛΚ».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο βήματου Συνεδρίου

Οι θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αντικατοπτρίζονται και στην τοποθέτηση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κ. Λάιεν είναι μια εξέχουσα Γερμανίδα πολιτικός και προΐσταται του Υπουργείου της από το 2013, προωθώντας πολύ ενεργά την ιδέα μιας ισχυρής ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις