Site icon NewsIT
18:13 | 14.03.15

Παπαδημούλης: Ο χρόνος πιέζει… τρεχάτε ποδαράκια μας

Newsit Newsroom

“Οι χρονικές προθεσμίες είναι πιεστικές και πρέπει να τρέξουμε” δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθαρίζοντας πως η λαϊκή εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση είναι “διαπραγμάτευση” και όχι”επιστροφή στη δραχμή”.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση καλείται να κάνει άλματα προόδου μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σταθερή, ισχυρή, σοβαρή και μυαλωμένη. Ασφαλώς και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική περιπέτεια. Δεν έχουμε εντολή ρήξης και επιστροφής στη δραχμή. Έχουμε εντολή διαπραγμάτευσης και εξεύρεσης αμοιβαίας επωφελούς λύσης εντός της Ευρωζώνης» δηλώνει ο κ. Παπαδημούλης και υπογραμμίζει: «Το επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσουν εντατικά και σε πολιτικό επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο των τεχνοκρατών οι αναγκαίες συζητήσεις έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν ως πλαίσιο στις 20 Φεβρουαρίου. Οι χρονικές προθεσμίες είναι πιεστικές και πρέπει να τρέξουμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως «για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας έστω με κάποιες καθυστερήσεις, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να ακυρωθεί το σχέδιο στραγγαλισμού της χώρας και να μετάσχουμε, από το καλοκαίρι και μετά στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version