Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπακώστα: Κεντροδεξιές οι πολιτικές Τσίπρα, είχα πει στον Μητσοτάκη “πρόσεχε”

Παπακώστα: Κεντροδεξιές οι πολιτικές Τσίπρα, είχα πει στον Μητσοτάκη “πρόσεχε”
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Η Κατερίνα Παπακώστα παραμένει “καραμανλικής σχολής σκέψης” κι ας συμμετέχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χαρακτηρίζει κεντροδεξιές τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Αλέξης Τσίπρας και αποκαλύπτει αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Κατερίνα Παπακώστα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (04.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 και όταν ρωτήθηκε γιατί δέχτηκε να μπει σε μια κυβέρνηση που κατά το παρελθόν είχε περάσει… γενεές 14, τόνισε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αποκάλυψε δε και μια «συμβουλή» που είχε δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είμαι της καραμανλικής σχολής σκέψης», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι «η καραμαλνική σχολή δεν έχει να κάνει με αυτούς που φέρουν το επώνυμο του Καραμανλή».

Όσον αφορά στη συμμετοχή της στην κυβέρνηση είπε πως όταν την κατέκρινε «ήταν ένας διαφορετικός Τσίπρας και διαφορετικός κυβερνητικός σχηματισμός. Το Φεβρουάριο του 2015 ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του και μετατοπίστηκε προς το μεσαίο χώρο και ορθά έκανε, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει, οι κεντροδεξιές, είναι δοκιμασμένες». Σημείωσε δε πως «είχα πει στον Μητσοτάκη: πρόσεξε γιατί μπαίνει στα παπούτσια μας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτήθηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές», είπε και χαρακτήρισε «λανθασμένη όλη τη στρατηγική στο ζήτημα και βλαβερή για την πολιτική».

«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος (…) δεν ήθελα καρέκλα, μου δόθηκε από τον λαό», απάντησε σχετικά με το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, διαχώρισε πάντως την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη Συμφωνία.

«Να δούμε πώς θα πορευτεί η γειτονική χώρα (…) έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη», είπε η Κατερίνα Παπακώστα και μίλησε για… «Σπυράκη – gate», αναφερόμενη στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε», απάντησε στο αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν απέκλεισε μάλιστα εξαιτίας της κατάστασης στην ΠΓΔΜ «να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».

Εκτίμησε δε πως αν η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν επωφελής για τους Σκοπιανούς, θα πήγαιναν και θα ψήφιζαν με χέρια και πόδια».

Όσον αφορά στο αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές και επανέλαβε εκ νέου ότι για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, υπήρξαν δύο προϋποθέσεις «η σύγκλιση στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξουν εθνικές συνεργασίες», κατάληξε η Κατερίνα Παπακώστα.

Από τη συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα δεν έλειψε και η αναφορά στην άρνηση της ΕΛΜΕ να δεχτεί δωρεά από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. «Οι ιδεοληψίες του καθενός μπορούν να μένουν στο σπίτι του καθενός», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις