Πολιτική

Παππάς για Λοβέρδο: Τέτοια κυνική ομολογία, δεν την περίμενα…

Άκρως ειρωνική ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο. Ο τελευταίος με αφορμή συνέντευξη του υπουργού είχε αναρωτηθεί αν είναι σε... παραλήρημα.

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκ ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, πως «εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία», αναρωτήθηκε «είναι καλά;» και εάν βρίσκεται σε «παραλήρημα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά ανέφερε «ότι διαβάζω ότι σήμερα, λοιπόν, το πρωί στον REAL FM, ο Υπουργός Επικρατείας, είπε ότι “θα είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία, εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας”(!). Μα, πλήγμα κατά της Δημοκρατίας –λόγω του προκείμενου θέματος- είναι να έχεις κάνει αντισυνταγματικό νόμο, να έχεις προσβάλει το Σύνταγμα, να μην το έχεις παραδεχθεί και να θες να προδικάσεις την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του!» και πρόσθεσε «Ο κ. Παππάς, επίσης είπε ότι “θα είναι έκπληξη γι’ αυτόν εάν την Τετάρτη εκδοθεί απόφαση”. Τι μας λέει εδώ δηλαδή ο άνθρωπος αυτός; Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά; Είναι κουβέντες από Υπουργό αυτές; Είναι κουβέντες από μέλος της εκτελεστικής και της νομοθετικής λειτουργίας, που απευθύνεται στη δικαστική; Να είμαστε λίγο κρατημένοι. Η αλαζονεία της εξουσίας δεν θεραπεύει πάσαν νόσον… Αντιθέτως, τις παροξύνει τις νόσους…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω η χώρα μου να περάσει κρίση σαν αυτή που μας γονάτισε το 2015 – Μερτς: Έχουμε τεράστιο σεβασμό για την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε την Καγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρίντριχ Μερτς 22
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 7