Πολιτική

Παραιτείται σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Θρίλερ με το που θα καταλήξει η έδρα

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος γεγονός που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με το τυπικό την έδρα που θα μείνει κενή θα καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα την κρατήσει ή αν θα παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ θεωρείται ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ εδώ και καιρό. Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη αφού η ψήφος του κ. Κουίκ θα είναι η 151η. Αν παραιτηθεί, τότε την έδρα θα καταλάβει η κα Ελένη Σκλαβενίτη, η οποία όμως, έχει παραιτηθεί από το 2015 από τους ΑΝΕΛ.

Τι θα γίνει λοιπόν από εδώ και πέρα; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν είναι και τόσο θετικός να πάρει επάνω του το σχέδιο διάσωσης των ΑΝΕΛ με μια ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής που θα βολεύει όλους. Οπότε, όλο αυτό εξελίσσεται σε θρίλερ.

Πιθανότερο είναι το σενάριο το οποίο έγραψε νωρίτερα το newsit.gr ότι την Πέμπτη στον πρωινό καφέ αποφασίστηκε η λύση που θα δοθεί σε ό,τι αφορά τις μικρές κοινοβουλευτικές ομάδες αλλά και το πώς θα εκφράζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές στις ψηφοφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική»
Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ουάσινγκτον και αδιαφάνεια στις ενεργειακές συμφωνίες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κυρώσεις συμφωνιών του ΥΠΕΘΑ
Η Ρένα Δούρου
Σπηλιωτόπουλος: Ο Σαμαράς εκφράζει την «ψυχή της παράταξης» – Τι είπε για ενδεχόμενο νέο κόμμα
Εκτίμησε ότι μια νέα πολιτική κίνηση υπό τον Σαμαρά θα μπορούσε να απευθυνθεί τόσο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ όσο και σε ψηφοφόρους που σήμερα κινούνται δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος
Άρης Σπηλιωτόπουλος
26
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
Ο Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα: Συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια - Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
Στην Αμερικανική πρεσβεία ο Μάρκο Ρούμπιο - Νωρίτερα σημείωσε «η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος του ΝΑΤΟ. Είναι πυλώνας της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή»
Νίκος Δένδιας και Μαρκ Ρούμπιο
151