Πολιτική

Παραιτείται σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Θρίλερ με το που θα καταλήξει η έδρα

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος γεγονός που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό.

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με το τυπικό την έδρα που θα μείνει κενή θα καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα την κρατήσει ή αν θα παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ θεωρείται ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ εδώ και καιρό. Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη αφού η ψήφος του κ. Κουίκ θα είναι η 151η. Αν παραιτηθεί, τότε την έδρα θα καταλάβει η κα Ελένη Σκλαβενίτη, η οποία όμως, έχει παραιτηθεί από το 2015 από τους ΑΝΕΛ.

Τι θα γίνει λοιπόν από εδώ και πέρα; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν είναι και τόσο θετικός να πάρει επάνω του το σχέδιο διάσωσης των ΑΝΕΛ με μια ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής που θα βολεύει όλους. Οπότε, όλο αυτό εξελίσσεται σε θρίλερ.

Πιθανότερο είναι το σενάριο το οποίο έγραψε νωρίτερα το newsit.gr ότι την Πέμπτη στον πρωινό καφέ αποφασίστηκε η λύση που θα δοθεί σε ό,τι αφορά τις μικρές κοινοβουλευτικές ομάδες αλλά και το πώς θα εκφράζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές στις ψηφοφορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 17
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32