Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παραιτείται σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Θρίλερ με το που θα καταλήξει η έδρα

Παραιτείται σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Θρίλερ με το που θα καταλήξει η έδρα

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος γεγονός που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό.

«Θα παραιτηθώ εντός της ημέρας. Εγώ το λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με το τυπικό την έδρα που θα μείνει κενή θα καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα την κρατήσει ή αν θα παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ θεωρείται ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ εδώ και καιρό. Αν παραιτηθεί η κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη αφού η ψήφος του κ. Κουίκ θα είναι η 151η. Αν παραιτηθεί, τότε την έδρα θα καταλάβει η κα Ελένη Σκλαβενίτη, η οποία όμως, έχει παραιτηθεί από το 2015 από τους ΑΝΕΛ.

Τι θα γίνει λοιπόν από εδώ και πέρα; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν είναι και τόσο θετικός να πάρει επάνω του το σχέδιο διάσωσης των ΑΝΕΛ με μια ερμηνεία του κανονισμού της Βουλής που θα βολεύει όλους. Οπότε, όλο αυτό εξελίσσεται σε θρίλερ.

Πιθανότερο είναι το σενάριο το οποίο έγραψε νωρίτερα το newsit.gr ότι την Πέμπτη στον πρωινό καφέ αποφασίστηκε η λύση που θα δοθεί σε ό,τι αφορά τις μικρές κοινοβουλευτικές ομάδες αλλά και το πώς θα εκφράζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές στις ψηφοφορίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις