Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ψηφίστηκε το παράλληλο πρόγραμμα με… “σφαγή”! Τσίπρας: Σοβαρευτείτε! Μητσοτάκης: Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

Ψηφίστηκε το παράλληλο πρόγραμμα με… “σφαγή”! Τσίπρας: Σοβαρευτείτε! Μητσοτάκης: Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

Παράλληλο πρόγραμμα είπατε; Ίσως από τα θέματα που απασχόλησαν το λιγότερο την άγρια κόντρα που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου (20.02.2016) στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος επιχείρησε να «πικάρει» τον πρωθυπουργό με την ατάκα: Αν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εδώ θα σας έλεγε “Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”». Το νομοσχέιδο, πάντως, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του.

Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μιλήσει στη Βουλή ήταν δεδομένο ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα θα εξελισσόταν σε… τιτανομαχία ανάμεσα στον ίδιο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πρωτολογίες των δυο πολιτικών αρχηγών ήταν γεμάτες με κατηγορίες του ενός προς τον άλλο. Μια αντιπαράθεση που είχε από Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι… Τασία Χριστοδουλοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη!

Αλλά τα πράγματα έγιναν πιο… άγρια όταν πήραν για δεύτερη φορά το λόγο. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησαν… κουβέντα να πέσει κάτω.

Πρώτος, δευτερολόγησε ο Κυριάκος Μητοτσάκης, για να απαντήσει στα όσα είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Μου έκανε εντύπωση η αρχική σας τοποθέτηση για το προσφυγικό και την στάση μας. Αντί να εκτιμήσετε ότι έβαλα πλάτη για την χώρα, το μόνο που σπεύσατε να πείτε είναι για την αλλαγή στάσης της χώρας. Δεν με λένε Πάνο Καμμένο! Αυτά δεν τα είπα εγώ για τα hot spots, οι δικοί σας υπουργοί τα είπαν!

Click4more: Τσίπρας: “Κύριε Μητσοτάκη, σε ποια χώρα ζούσατε;” – Ένταση και διακοπές

Εν πάσει περιπτώσει θα περίμενα κύριε Τσίπρα να θυμηθείτε τι έλεγε η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, τι έλεγε για το ΝΑΤΟ! Αν ήταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε “Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

Δεν ακούσαμε ποτέ από εσάς κύριε Τσίπρα μια αυτοκριτική για τις παλινωδίες του πρώτου επταμήνου! Να σας θυμίσω τι έλεγε η υπουργός σας (σ.σ. η Τασία Χριστοδουλοπούλου) για τους πρόσφυγες που λιάζονται!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα στη Συρία οξύνθηκαν τον τελευταία χρόνο. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι οι περισσότεροι είναι παράτυποι μετανάστες! Κάποιος τους έστειλε ένα μήνυμα ότι από εδώ μπορούν να μπουν εύκολα στην Ευρώπη. Καλοδεχούμενη η αναδίπλωση αλλά έπρεπε να απειληθούμε με έξωση από την Σένγκεν για να σοβαρευτείτε! Δεν τα ανέδειξα στην Ευρώπη γιατί εκεί οφείλουμε να έχουμε κοινή στρατηγική!», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά η επίθεση είχε και συνέχεια: «Βλέπω μια επιθυμία σας να μιλάτε μόνο για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Είναι ένα βολικό πλυντήριο οι εκλογές για εσάς! Εμείς να σας πιστέψουμε αλλά δεν σας πιστεύει η κοινωνία. Ρωτήσετε έναν πολίτη αν πιστεύει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα τον τελευταίο χρόνο! Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εικόνα κατεστραμμένης χώρας που ως καρυδότσουφλο πορεύεται σε συνθήκες αστάθειας! Για τις περήφανες διαπραγματεύσεις του επταμήνου γιατί αναφέρεστε; Το φάντασμα του κυρίου Βαρουφάκη πλανάται στην αίθουσα. Θα την μάθουμε την αλήθεια για το τι γνωρίζατε για τα περί Νομισματοκοπείου», είπε.

Και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τη… συγγραφή του παράλληλου προγράμματος στα… ελληνικά. «Για τα όσα έρχονται στα αγγλικά, εσείς φέρατε το τρίτο μνημόνιο στα αγγλικά, εσείς που λέγατε ότι θα τα σκίσετε! Εγώ λέω τα ίδια και εδώ και στο εξωτερικό! Δεν ψηφίζουμε ούτε εύκολα ούτε δύσκολα ψηφίζουμε τα σωστά και τα λάθος!».

Αμέσως μετά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά το λόγο για να απαντήσει. Και αρχικά αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν στο προσφυγικό. «Είπα ότι αποτελεί εθνικής σημασίας θέμα, ότι πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί σε μια κρίσιμη στιγμή. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για έναν νέο αρχηγό κόμματος, που θέλει να δείξει το προφίλ του ευρωπαϊκού ηγέτη, να καταφέρει να συνδυάσει και το κοστούμι του Ευρωπαίου και του αρχηγού νέος κόμματος που έχει πολλές τάσεις και καπετανάτα. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω σε κρίσιμα ζητήματα, η αξιωματική αντιπολίτευσης να έχει μια επίσημη θέση. Θέλω να σας πω ότι με χαροποιεί το γεγονός ότι κρατάτε μια στάση εθνικής συνεννόησης», τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, υπερασπιζόμενος την πρώην υπουργό.

«Φταίει η Τασία Χριστοδουλοπούλου για το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες;» αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως όσα είπε κατά της πρώην υπουργού τα λένε και όσοι κατηγορούν την Μέρκελ! «Πρέπει να καταλάβετε ότι όλα όσα συμβαίνουν ξεπερνούν ακόμα και τις δυνάμεις της καγκελαρίου! Σοβαρευτείτε επιτέλους!».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην γνωρίζει, να μην κατανοεί ότι υπήρξε μια σκληρή μάχη που έφτασε στα άκρα; Εσείς φωνάζατε υπογράψτε ότι σας δώσουν! Κάνατε καμπάνια για το “Ναι”. Πιστεύετε ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα; Όταν έγινε πρώτο hashtag το thisisacoup. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη όταν κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό.

Κάναμε εκλογές τις οποίες χάσατε! Μέσα σε ενάμιση χρόνο, χάσατε τέσσερις φορές και μυαλό δεν βάλατε! Αν δεν σας αρέσει να αναφερόμαστε στις τελευταίες εκλογές θα περιμένετε για πολύ ακόμα γιατί οι επόμενες θα γίνουν σε τρεισήμισι χρόνια και θα τις χάσετε και αυτές!».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε