Πολιτική

Παρασκευόπουλος για φονικό στην Ύδρα: Δεν διαφωνώ με τις αποφυλακίσεις

Με την φράση ότι δεν μπορούν να μένουν ισόβια όσοι μπαίνουν στην φυλακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υπερασπίστηκε το νόμο χρήση των διατάξεων του οποίου έκαναν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του εστιάτορα στην Ύδρα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε ακόμα ότι το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα από την φυλακή δεν έχει αντίκρυσμα σε τυχόν υποτροπή που θα ακολουθήσει. Επίσης, είπε ακόμα ότι «Το να εγκληματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος σε σημερινά δημοσιεύματα χαρακτήρισε αναληθές ότι θα αποφυλακιστούν 3000 κρατούμενοι και ότι «αυτά τα γράφουν για να προκαλούν φοβίες στον κόσμο»».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το τελευταίο 5μηνο κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αποφυλακίστηνα 2.000 κρατούμενοι!

Όταν ρωτήθηκε αν είναι κρατούμενοι για βαριά εγκλήματα είπε ότι «Είναι και ανθρωποι με βαριές ποινές αλλα είχαν εκτίσει ένα μεγάλο μερος της ποινής τους και οι περισσότεροι απολύθηκαν γιατί θεωρούνταν ακίνδυνοι αφού ή ήταν άρρωστοι ή είχαν κάποιου είδους αναπηρία».

Είπε ακόμα ότι οι διατάξεις υπήρχαν και στους νόμους που είχαν ψηφίσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10