Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ για δάνεια κομμάτων: Γκεμπελική σπίλωση αντιπάλων από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ για δάνεια κομμάτων: Γκεμπελική σπίλωση αντιπάλων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραγγελία άσκησης δίωξης για τα δάνεια των κομμάτων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων», ενώ επισημαίνει πως «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που το 2010 «ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις».

«Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώσει», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Για το θέμα των δανείων των κομμάτων σας παραπέμπουμε στην από 13-9-2018 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, την οποία σας παραθέτουμε :

Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.

Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.

Έχουν ήδη τελειώσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις