Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Μαζί με το συνέδριο έρχονται και αλλαγές στο καταστατικό

Μία από τις πλέον σοβαρές αλλαγές που προωθούνται είναι η ενιαιοποίηση του κόμματος, που θα εξακολουθήσει να λέγεται ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα μετατραπεί σε ένα κόμμα

Αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το συνέδριο που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή (27.3.26).

Για του λόγου το αληθές, σειρά προτάσεων φέρεται να εξετάζει η Επιτροπή Καταστατικού της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ που πάντως δεν έχει λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις.

Μία από τις πλέον σοβαρές αλλαγές που προωθούνται είναι η ενιαιοποίηση του κόμματος, που θα εξακολουθήσει να λέγεται ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα μετατραπεί σε ένα κόμμα, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει το εκλογικό μπόνους, όπως χαρακτηριστικά λένε οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη.

Υπάρχουν ακόμα εισηγήσεις που μιλούν για διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου του κόμματος, πριν από την εκλογή προέδρου, ήτοι εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο, που θα δεσμεύει τον πρόεδρο, ο οποίος θα εκλέγεται μετά.

Ο κάθε υποψήφιος μάλιστα θα πρέπει να έχει το 15% των συνέδρων, ποσοστό που σε απόλυτο αριθμό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.

Κατά τα λοιπά, προτείνονται ακόμα η μείωση του αριθμού των μελών της ΚΕ κατά 10%, καθώς και η θέσπιση δύο νέων οργάνων, ενός Εθνικού Συμβουλίου (σ.σ. υπήρχε και παλιότερα και καταργήθηκε) και των Περιφερειακών Επιτροπών.

Προβλέπονται όρια θητείας για τα στελέχη που μετέχουν στα όργανα του κόμματος ή τα συνδικαλιστικά όργανα, ακόμα ακόμα και για τους βουλευτές, κάτι που συζητείται στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των τραπεζών: Πρόταση στη λογική των «εύκολων λύσεων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει στοχευμένες παρεμβάσεις, χωρίς να διακινδυνεύεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Παύλος Μαρινάκης
Πάλμας μετά τη συνάντηση με Δένδια: Έτοιμες Ελλάδα και Κύπρος για ανθρωπιστικές αποστολές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Αθήνα για την άμεση αποστολή των φρεγατών «Κίμων» και «Ψαρά» και των F-16, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
Βασίλης Πάλμας και Νίκος Δένδιας