Πολιτική

Παυλόπουλος: Παραμονή στην Ευρώπη αλλιώς εθνική καταστροφή

«Το ασφαλέστερο εφόδιο για την έξοδο από τον εφιάλτη της μνημονιακής εποχής είναι το αρραγές μέτωπο -το οποίο πρέπει να θωρακισθεί με κάθε τίμημα- εκείνων των δημοκρατικών δυνάμεων που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη πορεία της χώρας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι “κάθε άλλη επιλογή θα ήταν οικονομικώς, κοινωνικώς αλλά και εθνικώς καταστροφική. Πράγμα το οποίο, θέλω να ελπίζω, αντιλαμβάνεται πλήρως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από επιμέρους κομματικές επιλογές” και υπενθύμισε ότι η Κύπρος κατόρθωσε να εξέλθει από την τελευταία δεινή οικονομική κρίση με τις πολιτικές της δυνάμεις ενωμένες.

Με αφορμή την αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο -και συνιστά, πέραν των άλλων, μέγιστη υποκρισία και στυγνή παραβίαση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου- η Κύπρος, ισότιμο κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, να τελεί υπό στρατιωτική κατοχή.

«Η απαράδεκτη, και αντίθετη προς κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, αυτή εκκρεμότητα πρέπει να τελειώσει αμέσως», σημείωσε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι το σχετικό βάρος πέφτει, καθώς είναι ευνόητο, πάνω τόσο στην διεθνή κοινότητα όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι “η λύση του Κυπριακού, όπως θα προκύψει από τις δικοινοτικές συνομιλίες, πρέπει να είναι, τουλάχιστον από πλευράς κρατικής δομής, πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο, προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία της Κύπρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης” και υπογράμμισε ότι “τούτο συνιστά εθνική κόκκινη γραμμή”.

Ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο 20 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τον δήμαρχο του κατεχόμενου δήμου Κυθρέας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Εθελοντική στράτευση γυναικών το 2026 – Έχουμε το καλύτερο anti drone σύστημα για τα Bayraktar
«Θα ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα 150 εθελοντριών για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις γυναίκες περισσότερο με τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι στα επαγγελματικά μας στελέχη είμαστε αρκετά καλά» τονίζει ο ΥΕΘΑ
Νίκος Δένδιας 11
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 41
Ντόρα Μπακογιάννη κατά Βασίλη Κικίλια για την ΕΔΕ στον λιμενάρχη Χανίων: Η εξουσία ασκείται με ανθρωπιά όχι αλαζονικά
«Δίνει μια μάχη ο Μητσοτάκης, λέει ότι οι φαινόμενα αλαζονείας πρέπει να παταχθούν και να ‘το. Στα Χανιά το έχουμε και το έχουμε ακέραιο. Αυτή την εικόνα, η οποία τώρα αδικεί μια ολόκληρη κυβέρνηση»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή 9