Πολιτική

Παζάρια με το κουαρτέτο για κλίμακες και αφορολόγητο

Με "ανατολίτικο" παζάρι μοιάζει η διαπραγμάτευση μεταξύ "θεσμών" και κυβέρνησης για την φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο και όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης "εμείς ζητάμε να μην πέσει πιο χαμηλά το αφορολόγητο αλλά αν μειωνόταν για λίγα κατοστάρικα θα το θεωρούσα επιτυχία". 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά θέλει να διασφαλίσει τον δημοσιονομικό στόχο με παρεμβάσεις στην κλίμακα από 30.000 ευρώ και πάνω, ενώ η πλευρά των θεσμών επιθυμεί παρεμβάσεις και σε χαμηλότερα εισοδήματα.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση επιχειρεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης να αποφύγει τη μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 9.000 ευρώ προτείνοντας αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης προκειμένου τα βάρη να τα σηκώσουν όσοι έχουν εισόδημα περίπου 30.000 ευρώ το χρόνο ή κάτι λιγότερο.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι στα εισοδήματα μπαίνουν και εκείνα από ενοίκια και όπως έλεγε αρμόδιος παράγοντας της κυβέρνησης, “η φορολόγησή τους θα αυξηθεί, ίσως όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο”, γεγονός που σημαίνει φορολόγηση των εσόδων αυτών με συντελεστές 15% και 35% αντί για 11% και 33% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ πιθανότατα θα επιβληθεί και επιπλέον συντελεστής της τάξεως του 45% για τα υψηλότερα εισοδήματα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3