Πολιτική

Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά τριών μη πολιτικών προσώπων (υπαλλήλων) και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την υπόθεση του διαγωνισμού για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για το ζήτημα έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Τζαβάρα η οποία από τον Ιούλιο του 2016 εχει διαβιβαστεί στη Βουλή.
Αρχικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της έρευνας ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών διαφώνησε και έδωσε παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Η ποινική δίωξη που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα ασκήθηκε για τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και τη βλάβη τρίου και της υπεξαγωγής εγγράφου από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους. Πλέον, η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή διαφθοράς ο οποίος θα συνεχίσει από εδώ και το εξής τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Οι δύο βουλευτές με την αναφορά τους στρέφονταν κατά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές για τη δέσμευση του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στην αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
26
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 16
Πολιτική «θύελλα» για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ: «Γκρίνια» στο Μαξίμου και «γαλάζιες» ενστάσεις
Τα «πυρά» κατευθύνθηκαν και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εξανέστη - «Δεν είχε εξηγηθεί στην κοινωνία η οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ»
Ελληνικά Ταχυδρομεία 73