Πολιτική

Ποιός ενθουσιάστηκε από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και γιατί

Ελπίζουμε ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτγιέρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη δήλωσή του, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Γκουαλτγιέρι αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνησή του σε σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους, και να επιδιώξει μια ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ελπίζουμε, συνέχισε, ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, περιλαμβάνοντας μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μια θετική και ταχεία ολοκλήρωση θα συνέβαλε επίσης στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας που είναι αναγκαίες για ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Θα πρέπει τώρα να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σημείωσε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου