Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πώς ο Πολάκης «σαμποτάρισε» την συνέντευξη και το αφήγημα Τσίπρα

Πολάκης
Φωτογραφίες από: Intime

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, 09.11.2020, τηλεοπτική συνέντευξη στο Star, ωστόσο λίγο νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης “φρόντισε” να του την… χαλάσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα της πανδημίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «σκέφτεται μόνο το πολιτικό όφελος» καθώς και ότι «εργαλειοποιεί την επιστημονική κυβέρνηση».

Η όλη συνέντευξη ήταν ένα δριμύ κατηγορώ τόσο για την εικόνα του ΕΣΥ, όσο και για τις επιλογές της κυβέρνησης, πολιτικές και επικοινωνιακές.

Κι όμως, η πολιτική αυτή επίθεση “ναρκοθετήθηκε”… εκ των έσω. Και πιο συγκεκριμένα από μία ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Click4more: «Παρανομεί! Θα τον διαγράψετε;» – Σκληρή επίθεση της ΝΔ για τα… τραπεζώματα του Πολάκη στα Χανιά

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης “διαφήμισε” εν μέσω πανδημίας ένα τραπέζωμα… στα Χανιά, την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ακόμη και η χρήση του SMS στο 13033 πρέπει να γίνεται για έκτακτες περιπτώσεις και να μην αποτελεί τον κανόνα.

Με τη φράση δε, «Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει»Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!», ο Παύλος Πολάκης έδινε κι έναν τόνο… αντίστασης στην ανάρτησή του, φέρνοντας τον αρχηγό του κόμματός του σε δύσκολη θέση.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίως ρωτήθηκε στην συνέντευξή του στο Star για το περιστατικό και οι επιλογές του ήταν… περιορισμένες. Φρόντισε μεν να καταδικάσει την συγκεκριμένη κίνηση του κ. Πολάκη, ωστόσο ήταν φανερό πως επιχείρησε να μην τον “αδειάσει” τελείως, καθώς τόνισε πως ως ανάρτηση ήταν λάθος, αλλά επί της ουσίας χαρακτήρισε επαρκείς τις δικαιολογίες του πρώην υπουργού.

«Ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πολάκης και το αφήγημα Τσίπρα

Όλο αυτό βεβαίως ήταν φανερά προβληματικό για δύο λόγους:

– Πρώτον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε θέση άμυνας για την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού του, η οποία δημοσιεύτηκε λίγη ώρα πριν από την συνέντευξη, στην οποία μοναδικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να αναδείξει τα λάθη που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως έχει κάνει η κυβέρνηση και να ασκήσει “πρέσινγκ” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κυβερνών κόμμα.

– Δεύτερον και ίσως κυριότερο, διότι δεν έχουν περάσει παρά λίγα εικοσιτετράωρα, από την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, αποδοκιμάζοντας έτσι τον νυν υπουργό, Βασίλη Κικίλια και δείχνοντας πως τον θεωρεί ακατάλληλο. Λίγες μέρες μετά, λοιπόν, ο Παύλος Πολάκης, όχι κάποιο τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεύτερος τη τάξει υπουργός στο υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει με την ανάρτησή του και το ύφος γραφής του να μην υπολογίζει ιδιαίτερα τα μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας αποδυναμώνοντας την αντιπολιτευτική γραμμή του Αλέξη Τσίπρα σε ό, τι αφορά τον κορονοϊό.

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Παύλο Πολάκη

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις