Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: Ερώτηση ΝΔ και Νικοκολόπουλου για τους… “ξεχασιάρηδες” υπουργούς

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες ζητούν έξι βουλευτές της ΝΔ αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές με πρώτη υπογράφουσα την Άννα Καραμανλή και συνυπογράφοντες τους Μαρία Αντωνίου, Κώστα Κατσαφάδο, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργο Γεωργαντά και Λευτέρη Αυγενάκη, στην κοινή τους ερώτηση καλούν τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το εάν είναι μέλη της κυβέρνησής του του ο βουλευτής που φέρεται να ξέχασε να δηλώσει επί τρία χρόνια κατάθεση ενός εκατομμυρίου και έτερος με αδήλωτες μετοχές ιδιωτικής εταιρείας.

Και εάν ναι, ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Καθώς, όπως επισημαίνουν «τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημιζόμενη θεωρία περί “ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς”». Ισχυρισμός, όπως προσθέτουν «αποδομείται καθημερινώς από τα ίδια τα μέλη της Κυβέρνησης» ενώ προχωρούν και στην ανάλογη διασύνδεση των υποθέσεων αυτών με τη συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου και τις επιπτώσεις στους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Παράλληλα, την ίδια στιγμή, ερώτηση «αυτόνομης» πολιτικής με «άρωμα» αντιπολίτευσης κατέθεσε και ο βουλευτής με τους ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος στην οποία αναφέρει ότι αν αποδειχθούν οι μαύρες τρύπες στα πόθεν έσχες των δύο υπουργών, αυτοί θα πρέπει να αποπεμφθούν από την κυβέρνηση.

Στην ερώτησή του, ονοματίζει όχι μόνο τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι είναι αυτός ο υπουργός με το προβληματικό ποθέν έσχες σε ό,τι αφορά την ορθή αναγραφή των μετοχών της τεχνικής εταιρείας στην οποία μετείχε, αλλά και τον έτερο, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, μάλιστα μεταξύ άλλων ζητά να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της χθεσινής συνομιλίας που είχε ο κ. Σταθάκης με τον πρωθυπουργόστο Μαξίμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε