Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρέσπες: H γραβάτα, το ψάθινο καπέλο του Κοτζιά και η Μογκερίνι… στα κόκκινα [pics]

Πρέσπες

Πολλά έχουν γραφτεί και θα γραφτούν για την αναμφίβολα ιστορική συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ, που υπογράφηκε την Κυριακή (17.06.2016) στις Πρέσπες. Ωστόσο τα βλέμματα μαγνήτισε και τα… “τριγύρω” της συνάντησης, τα οποία έδωσαν μια πιο χαλαρή νότα

Το καπέλο-καουμπόι του Κοτζιά, η… προσφορά γραβάτας από τον Ζάεφ στον Τσίπρα και το κατακκόκινο σακάκι της Φεντερίκα Μογκερίνι, ήταν μερικά από τα πράγματα που συζητήθηκαν.

Η γραβάτα που… ξάφνιασε τον Τσίπρα

Μόλις τελείωσε η «οικογενειακή» φωτογράφιση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έλυσε τη γραβάτα του, πλησίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον αγκάλιασε και του την πρόσφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας την πήρε και την έβαλε στην τσέπη του, όμως ο Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, αντιλήφθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε τοποθετήσει καλά τη γραβάτα στην τσέπη του, την πήρε, την δίπλωσε προσεκτικά για να μην τσαλακωθεί και την τοποθέτησε ξανά στην τσέπη του Έλληνα πρωθυπουργού.

 

Πρέσπες 

Ο Τζον Γουέιν Κοτζιάς και η… κόκκινη Μογκερίνι

Από την άλλη τα βλέμματα τράβηξε και ο Νίκος Κοτζιάς με την… στυλιστική του επιλογή, και συγκεκριμένα το καπέλο που φόρεσε, θυμίζοντας κάτι ανάμεσα σε καουμπόι και Τζον Γουέιν.

 

 

“Μπαμ” με την επιλογή της στο ντύσιμο έκανε και η Φεντερίκα Μογκερίνι, επιλέγοντας ένα κατακόκκινο σακάκι που την έκανε, αν μη τι άλλο, να ξεχωρίζει.

 

Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις