Πολιτική

Πρόταση μομφής – Παύλος Πολάκης: Το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι

Η κυβέρνηση τολμά να μιλά για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, όταν η Ελλάδα, το τελευταίο πεντάμηνο, είναι πρώτη σε νεκρούς στην Ευρώπη, και τρίτη στον κόσμο, είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Αντί να κάνετε αυτά που σας προτείναμε, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε στα 60 και 80 ευρώ τα τεστ για να “κονομάνε” τα ιδιωτικά κέντρα όταν τα νοσοκομεία προμηθεύονται τα αντιδραστήρια με 7-8 ευρώ είπε ο κ. Πολάκης. Επίσης επιτέθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, η οποία “δεν είδε” τα επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ και την αυξημένη επιχορήγηση στο Σωτηρία όπου υπηρετούσε, λέγοντας ότι “γραμμάτια ξεπληρώνει γιαυτό που κάνει” σήμερα.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ρώτησε εάν ο Μ. Φουρθιώτης πληρώθηκε από το πρόγραμμα Συνεργασία, αφού έφυγε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ απευθυνόμενος στους κκ Σταϊκούρα και Πιτσιλή, ρώτησε εάν το ίδιο πρόσωπο πληρώθηκε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με αφορμή τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, ο κ. Πολάκης είπε ότι το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι, τις πυρκαγιές και την πανδημία: “Δεν είναι επιτελικό το κράτος σας, αλλά μηχανισμός που έφτιαξε ο Μητσοτάκης για να μαζεύει το χρήμα και να ελέγχει σε ποιους κολλητούς θα το δίνει, γι’ αυτό θα πέσετε με κρότο”, είπε ο κ. Πολάκης.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: «Δεν παραιτούμαι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από αυτό που έχει δημιουργήσει»
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος ότι επιχείρησε τον πολιτικό του αποκλεισμό – «Μην αναζητείτε σενάρια», είπε για το ενδεχόμενο ένταξής του σε άλλο κόμμα
Χάρης Καστανίδης
Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας», «Η παρακμή και ο λαϊκισμός έχουν και όρια»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για «τοξική ρητορική» και «διαστρέβλωση» - «Η παρακμή και ο λαϊκισμός έχουν και όρια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μαξίμου