Πολιτική

Πρωτόπαππας: “Ας πούμε επιτέλους ποιοί και πόσοι θα φύγουν από το Δημόσιο”

Tην ανάγκη να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια της εφεδρείας, υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

«Θα πρέπει να βγούν τα κριτήρια το ταχύτερο δυνατό. Δεν μπορεί να επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια. Η εφεδρεία θα αφορά ένα ποσοστό 3%, δεν μπορεί να είναι το 100% σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Και τα όποια κριτήρια επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αντικειμενικά», τόνισε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της Τρόικας, προσπαθεί να μην γίνουν απολύσεις, για δε την εφεδρεία σημείωσε:

«Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνο άνθρωποι που είναι άκρως απαραίτητοι επιχειρησιακά. Θα ληφθεί υπόψη να μην ανατραπεί η επιχειρησιακή δυνατότητα, να γίνονται κάποιες στοιχειώδεις λειτουργίες του δημοσίου, απαραίτητες για το κοινωνικό σύνολο».

Ο Χρήστος Πρωτόπαππας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την απαίτηση της Τρόικας να στείλει προσωπική επιστολή ο πρωθυπουργός, λέγοντας:

«Ναι, ενοχλήθηκα. Δεν το κρύβω. Και βέβαια ξέρω ότι, ως ένα σημείο κι αυτοί είναι λανθασμένοι και υπερβολικοί.Και μερικές φορές απαράδεκτοι κι εμείς δώσαμε δικαιώματα κι η δική μας κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα σαρώσουν στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για να συμπληρώσουν την λίστα της εφεδρείας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 2
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος