Πολιτική

Σάλος από την ανάρτηση της Γιαννακάκη για τους… φιλοναζί Εσθονούς

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να μην αποδεχτεί την πρόσκληση για να παραστεί στο διεθνές συνέδριο σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα που διοργανώνει η Εσθονική προεδρία της Ε.Ε. προκάλεσε αίσθηση. Μια ανάρτηση όμως της γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έρχεται να ρίξει… λάδι στη φωτιά.

Η Μαρία Γιαννακάκη (πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και νυν γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) δεν έγραψε ούτε δήλωσε κάτι για το θέμα. Απλά έκανε share ένα tweet που αφορούσε στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ έναντι των νεοναζί μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ.

[read4more]

Το tweet του Alex Halpern που θέλησε να μοιραστεί η γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραφε: «Υπάρχει ένας όρος για τους ανθρώπους που λέει “και οι δυο πλευρές κάνουν λάθος”, όταν η μια πλευρά είναι οι νεοναζί. Αποκαλούνται συμπαθούντες τους ναζί». Ο Halpern αναφερόταν στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ πως ήταν λάθος και οι δυο πλευρές που συγκρούστηκαν στο Σάρλοτσβιλ (όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε), οι ναζιστές και οι αντιρατσιστές.

Η Γιαννακάκη λοιπόν, συνόδευσε το retweet με ένα σχόλιο: «Γράφτηκε για τον Τραμπ και το #Charlottesville, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στους Εσθονούς και στο Συνέδριό τους».

Η ανάρτηση της γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ένας από τους πρώτους που έσπευσε να της απαντήσει, φυσικά μέσα twitter. «Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε θεσμικό ρόλο και ονομάζετε Κυβέρνηση Φιλικής μας Χώρας και Εταίρου μας ως συμπαθούσα τους Ναζί; έχετε συναίσθηση;» έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο tweet της Μαρίας Γιαννακάκη σχολίασαν, μεταξύ άλλων, τόσο ο Γιώργος Μουρούτης, πρώην συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή αλλά και ο Θάνος Τζήμερος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου