Πολιτική

Σαμαράς από Κατάκολο: Υπόσχεση για έργα 12,5 εκατ. ευρώ

Το λιμάνι του Κατακόλου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Δυτική Ελλάδα ενόψει εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναχώρησε αμέσως από το Κατάκολο, αλλά συνοδευόμενος από βουλευτές και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Ανδρέα Κατσανιώτη, περπάτησε στην παραλία και συνομίλησε με κατοίκους.

Αρχικά, επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης και ενημερώθηκε για τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα όπως τόνισε, στο Κατάκολο έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού.



Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως πρόσθεσε, μαζί με τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, θα είναι ουσιαστικά ένα έργο που θα φθάσει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα αυτά συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσουν την αναγκαία ανάσα, προκειμένου αυτή η καταπληκτική περιοχή να κάνει τη μεγάλη ανάπτυξη, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί.



Μάλιστα, όπως τόνισε, κάθε χρόνο φθάνουν στο Κατάκολο με κρουαζιερόπλοια, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, προσθέτοντας ότι είναι ο δεύτερος μετά το λιμάνι του Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην συνέχεια στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως καθαρό πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον». Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.



Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, τονίζοντας ότι «από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την ανάπτυξη και το αύριο».

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο “Σχέδιο Ζ”, που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης».



Αντίθετα, συμπλήρωσε «είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας».

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ iliaoikonomia.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφερειακές εκλογές 2014: Τα ζευγάρια του α’ γύρου και οι προβλέψεις για τον δεύτερο – Οι εκτιμήσεις και η στρατηγική των κομμάτων

Εκλογές 2014: Η Bank of America “βλέπει” κάλπες στην Ελλάδα τον Μάιο του 2015

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη

Εκλογές 2014: “Επικίνδυνος τζογαδόρος ο Τσίπρας”, τόνισε ο Σαμαράς

Α. Σαμαράς: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις

Tι δεν θα αλλάξει στο Σύνταγμα ο Σαμαράς για την Εκκλησία

Α. Σαμαράς: Μέχρι το 2014 θα υπάρξουν 4.500 θέσεις εργασίας στην Ιονία Οδό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 3
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 12
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142