Το νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφθηκε σήμερα (15.10.2025) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αλλά και μιας νέας Ογκολογικής Μονάδας.
Το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνόδευε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Έξω πάντως από το «Αττικόν» υπήρξε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και εργαζομένους που διαμαρτύρονταν, για τις συνθήκες στα νοσοκομεία και την διαρκή υποβάθμιση της δημόσια υγείας. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα.
Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αθανάσιο Μαρτίνο για τη δωρεά τονίζοντας ότι «συνδυάζει τη διακριτικότητα με τη συνεισφορά στο σύνολο και δίνει μια διαφορετική αντίληψη για το πώς προσφέρουν στα κοινά πολίτες με οικονομική δυνατότητα στα πλαίσια της ευρύτερης συμμαχίας δημόσιου τομέα, ιδιωτικού τομέα και κοινωνίας των πολιτών. Kαθώς όλοι έχουμε βιώσει στην οικογένειά μας περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ιατρική φροντίδα αλλά και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων αυτών στο σύστημα υγείας».
Θερμή χειραψία κατά την είσοδό του στο Αττικόν (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών» που είχαν υποστεί φθορές με την πάροδο του χρόνου. Ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τεθούν σε λειτουργία τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Αττικόν», τα οποία όπως είπε θα είναι «τα πιο σύγχρονα της χώρας».
«Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, μέσα στο 2026, θα μπορούμε να μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανάταξη υποδομών υγείας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, σε συνδυασμό με την προσθήκη νέου προσωπικού», προσέθεσε.
Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ΕΣΥ αλλάζει προς όφελος των ασθενών, των γιατρών και του προσωπικού.
«Το Νοσοκομείο Αττικόν, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έχει αύξηση προσωπικού συν 17,37%. Έχει αύξηση στις χημειοθεραπείες που διενεργεί στους ασθενείς συν 41,31%. Έχει αύξηση στις ακτινοθεραπείες που διενεργεί συν 55,12%. Έχει αύξηση στα χειρουργεία συν 44,71%. Το 2019, όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο έδινε για το Αττικό Νοσοκομείο 95 εκατομμύρια και το 2025, δίνει 154 εκατομμύρια» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει στάση εργασίας σήμερα 7-10 π/μ, και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ έξω από τα ΤΕΠ.
«120-150 ράντζα σε κάθε εφημερία, εργασιακή εξόντωση, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (μόνο 120 νοσηλευτές λείπουν για να λειτουργήσουμε στα όρια ασφαλείας), οι μισές χειρουργικές αίθουσες κλειστές, άθλιοι μισθοί. Αυτή είναι η κανονικότητα μας», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.