Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ο γάμος στη Νέα Υόρκη και η άδεια παραμονής του Τάιλερ Μακμπέθ στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παντρεύτηκε χθες (19.10.2023), τον σύντροφο του, Τάιλερ Μπακμπέθ, στη Νέα Υόρκη, μετά το σύμφωνο συμβίωσης που επίσης είχαν συνάψει στις ΗΠΑ. 

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου μίλησε στο MEGA για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ στη Νέα Υόρκη, και εξήγησε τι ισχύει για την άδεια παραμονής του Τάιλερ στην Ελλάδα.

«Για τους Αμερικάνους υπηκόους η παραμονή τους είναι μέχρι 3 μήνες. Αν έχουμε να κάνουμε με συζύγους Αμερικάνων κατοίκων, στο ετερόφυλο ζευγάρι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δήλωναν το ειδικό πιστοποιητικό γάμου και θα εξασφάλιζαν την άδεια παραμονής. Όσον αφορά στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζεται ο γάμος στην Ελλάδα και μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης», είπε αρχικά.

«Σύμφωνα με τους μεταναστευτικούς κανόνες και οικογενειακού δίκαιου στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης το αμερικανικό και ο αμερικανικός γάμος δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο γάμος απέκτησε νομικό βάρος στην Αμερική», συμπλήρωσε η κα Μάρκου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Παραπάνω από επίκαιρες οι δηλώσεις Καραμανλή για τις επιθέσεις στον θεσμό της Δικαιοσύνης» λένε στην κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης ότι «αν αποβεί άκαρπη η αποκατάσταση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς οδεύουμε προς μείζονα θεσμική κρίση»
Μέγαρο Μαξίμου 1
Νίκη Κεραμέως – Δημήτρης Κουτσούμπας: Κόντρα στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – «Πώς σας την έφεραν έτσι οι συνεργάτες σας» – «Έχετε απύθμενο θράσος»
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, μεταξύ της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως και του γενικού...
Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
6