Στην Αθήνα καταφθάνουν απόψε τα μέλη της “ομάδας Βρυξελλών” (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν εκ νέου, αύριο Σάββατο.
Με αυτό το σύντομο τηλεγράφημο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε την άφιξη του Brussels Group στην Αθήνα.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ το είχε επι της ουσίας προαναγγείλει λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν ξανά σε τεχνικό επίπεδο πρώτα και μετά σε πολιτικό και ότι μία συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες.
Επανέλαβε μάλιστα αυτό που είχε πει ο εκπρόσωπός του αλλά και χθες το ΔΝΤ ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ουσιαστικά δηλώνει πως ότι είχα να πω στον Α. Τσίπρα το είπα σε πολιτικό επίπεδο.
Για αυτό και τονίζει πως ”οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν ξανά, σε τεχνικό επίπεδο πρώτα και μετά σε πολιτικό. Έθεσα το θέμα χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίον πέρασα δυο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του τόσες φορές προηγουμένως”.
Και αμέσως μετά έρχεται η προειδοποίηση: Μία συμφωνία με την Ελλάδα είναι απαραίτητη της επόμενες ημέρες.
