Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Που θα φυλάσσεται – Όλα τα ονόματα

- Αντίγραφο της δικογραφίας της Novartis απαίτησε ομόφωνα η Εξεταστική για την Υγεία - Διέκοψε την συνεδρίαση για την Πέμπτη, 08.02.2018 - Στην αίθουσα 131 της Βουλής η δικογραφία για τη Novartis - Θα είναι προσβάσιμη μόνο σε βουλευτές κομμάτων - Επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής - Απαιτεί να δοθεί ο φάκελος στην δημοσιότητα - Όλα δείχνουν προανακριτική - Στα κάγκελα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Η δικογραφία, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα φυλάσσεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο της Βουλής. Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα αυτό είναι ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία απαίτησαν ομόφωνα να δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας για τη Novartis σε όλους τους εισηγητές των κομμάτων. Κι αυτό για να εκτιμήσουν αν το θέμα σχετίζεται με τις εργασίες της επιτροπής.

Τα ονόματα όπως τα ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια είναι:

Οι πρώην πρωθυπουργοί:
Αντώνης Σαμαράς
Παναγιώτης Πικραμμένος
Οι πρώην υπουργοί:
Δημήτρης Αβραμόπουλος από το 2006 έως το 2009
Ανδρεάς Λοβέρδος από το 2010 έως το 2012
Ανδρέας Λυκουρέντζος από το 2012 έως το 2013
Μάριος Σαλμάς από το 2012 έως το 2013
Αδωνις Γεωργιάδης από το 2013 έως το 2014
Γιάννης Στουρνάρας από το 2012 έως το 2014
Ευάγγελος Βενιζέλος από το 2011 έως το 2012 και από το 2013 έως το 2015
Γιώργος Κουτρουμάνης από το 2011 έως το 2012
Για τις πράξεις:
1) Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων
2) Παθητική δωροδοκία
3) Απιστία σχετικά με την υπηρεσία
Επίσης, μεταξύ των εγγράφων είναι οι αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου στις οποίες φέρεται να καταγγέλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργο Υγείας. Η κα Χριστοδουλοπούλου ΔΕΝ ανέφερε το όνομα του υπουργού, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ανακοίνωση από την αντιπρόεδρο της Βουλής

 Σκληρές κόντρες στη διάσκεψη των προέδρων

Στην διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης έγινε δέκτης των ενστάσεων από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητεί να δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος με τις κατηγορίες.

Ο Σπύρος Λουκούδης από το Ποτάμι, διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο φάκελος αφού ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο. «Απο που κι ως που το ξέρει», είπε.
[read4more]
Ο κ. Βούτσης, απαντώντας στις ενστάσεις και τις απορίες, είπε ότι θα συμφωνούσε στην δημοσιοποίηση αλλά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι διερωτήθηκε επίσης αφού υπάρχει εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα γιατί δεν εντάσσεται εκεί το θέμα της Novartis.
 Ο Νίκος Βούτσης, είπε ακόμα ότι υπάρχουν τρια ενδεχόμενα για το θέμα της Novartis. Εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή ή επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη αν κρίνουμε ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και άρα είμαστε αναρμόδιοι.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 1
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142