Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη – Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει

Στη Βουλή η δικογραφία για τα Τέμπη – Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στην Βουλή ποινική δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κατά του τέως υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και των τέως υφυπουργών Υγείας Ζωής Ράπτη, Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου.

Η σχετική ποινική δικογραφία που διαβάσθηκε στην Βουλή, αφορά την συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τους Παύλο Ασλανίδη, ο οποίος έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, που έχασε την γυναίκα του Βασιλική Χλωρού, ονομαστικά κατά πρώην υπουργών και υφυπουργών σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Πρόκειται για τη δικογραφία η οποία είχε τεθεί στις 26 Μαρτίου στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Κατά της απόφασης αυτής ο μηνυτής Παύλος Ασλανίδης προσέφυγε, αίτημα που έκανε δεκτό η αντισιεσαγγελέας Εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ΚτΒ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται πρόταση που θα πρέπει να την συνυπογράφουν τουλάχιστον 30 βουλευτές και στην οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι πράξεις ή οι παραλείψεις για τις οποίες προτείνονται να ελεγχθούν οι τέσσερις πρώην υπουργοί και υφυπουργοί.

Στην συνέχεια η πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής θα εγγραφεί για συζήτηση σε Ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας. Για να εγκριθεί η σύστασή της απαιτείται κατά την μυστική ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

Στην ψηφοφορία, αυτή, δεν μπορούν να μετέχουν τα πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση εφόσον είναι βουλευτές, στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή και οι τέσσερις αναφερόμενοι στην δικογραφία.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις