Site icon NewsIT

Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης

08.02.2020 | 08:30
ομόλογο

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στόχο να μη φανεί εσωστρεφείς και να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους.

Έτσι, συνεχίζει τις περιοδείες του που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός από τα Δωδεκάνησα, επιλέγοντας αυτή τη φορά την… έδρα του. Δηλαδή, την Κρήτη.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί μέσα σε μία ημέρα το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, με την επίσκεψή του στο Ηράκλειο να ξεκινά από την παρουσία του στην τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλι. Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό όχι μόνο για την Κρήτη, καθώς θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μάλιστα η κατασκευή του «ξεπαγώνει» οριστικά μετά από ένα μακρύ διάστημα αναβολών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

Στην κυβέρνηση φυσάει άνεμος αισιοδοξίας για την οικονομία, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά και πλέον βρίσκονται στο επίπεδο του 1%. Μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε αρκετά βέβαιη πως αν η κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίσει να βελτιώνεται, τότε τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Στην κυβέρνηση προσθέτουν δε πως όλα αυτά τα μηνύματα μαρτυρούν την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και συνιστούν την επίσημη επιβεβαίωση της ανάκαμψης της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version