Πολιτική

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Μήνυμα για επενδύσεις χωρίς «γραφειοκρατικά εμπόδια»

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο. Το 2016, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό ως αρχηγός κόμματος ήταν αυτό στην Κύπρο, έχοντας σχεδόν παρόμοιο πρόγραμμα με το σημερινό.

Κάπως έτσι, θα κλείσει κατά κάποια έννοια ένας κύκλος, δεδομένου πως θα είναι – εκτός απροόπτου – το τελευταίο «εκτός τειχών» ταξίδι του κ. Μητσοτάκη πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

[read4more]

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συμμετάσχει επίσης ως ομιλητής σε οικονομικό φόρουμ, θα συναντήσει Έλληνες φοιτητές και μέλη της ΝΔ που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και θ’ απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος του ΔΗΣΥ με τίτλο «Όραμα Κύπρος 2030». Στο επίκεντρο των συναντήσεων, εξάλλου, εκτός ασφαλώς από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θα βρεθούν τα ενεργειακά και η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε σαφή μηνύματα για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα και τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του ως κυβέρνηση. Αφορμή ήταν η επίσκεψή του στον ΟΛΠ, όπου είχε συνάντηση με τους επιτελείς της κινεζικής Cosco που έχει επενδύσει στον Πειραιά κι «απειλείται» τώρα από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που φέρεται να επιθυμεί να βάλει προσκόμματα στην επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στις δηλώσεις του, τα γραφειοκρατικά εμπόδια για επενδύσεις ανάλογες με αυτή της Cosco πρέπει ν’ αρθούν και να μη χρησιμοποιείται η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ως άλλοθι για την καθυστέρηση επενδύσεων. Έτσι, μίλησε για «ικανοποιητική ισορροπία» που πρέπει να εξευρεθεί ανάμεσα στην ανάγκη προστασίας του πολιτισμού της χώρας και της αναπτυξιακής δυναμικής της και τόνισε πως «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει ν’ αλλάξουν εκ των υστέρων», φωτογραφίζοντας ευκρινώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει ακόμη και με «νυχτερινές» τροπολογίες τη νομοθεσία στα μέτρα της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004