Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Πλάτες” Στρατούλη σε Βαρουφάκη: “Όλοι ηχογραφούσαν στο Eurogroup”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Στρατούλης για τις πολιτικές εξελίξεις
– “Όλοι ηογραφούσαν στο Eurogroup” δήλωσε για το δημοσίευμα των NYT
– “Οι δανειστές ζητούν να πεταλώσουμε μύγες!”
– Τι είπε για την 13η σύνταξη
– Συνεδριάζει στις 13:00 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής
– Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα του Bloomberg περί διπλού νομίσματος
Γερμανός αξιωματούχος με σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει πως η Γερμανία δεν εκβιάζεται

“Θολό” παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά την Σύνοδο Κορυφής, αφού ακόμη το ενδεχόμενο της… πολυπόθητης δυμφωνίας μοιάζει ακόμη μακρινό.

Η χθεσινή μερα ήταν… πλούσια. Από δημοσιεύματα για “διπλό” νόμισμα για την Ελλάδα, διαρροές για γερμανική δυσφορία και στο διά ταύτα… κανμία συμφωνία ακόμη.

Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής, συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Μία συνεδρίαση η οποία “ανοίγει” με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τους βουλευτές, συνολικά περίπου 350 άτομα, σχετικά με τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Πριν την Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις.

Αρχή με… Ζωή

Η κουβέντα ξεκίνησε με μία ερώτηση σχετικά με το “θερμό” επεισόδιο που είχε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες.

Ο κ. Στρατούλης σχολίασε μεταξύ άλλων: “Είναι ένα αξιόλογο και ικανότατο στέλεχος. Όσα είπε στον Ταξίαρχο δεν τον αφορούσαν προσωπικά αφού ξέρει ότι εκτελεί εντολές. Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά. Η πεθερά σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική και η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ήθελε να στείλει το μήνυμά της. Δεν ήθελε να τον προσβάλει προσωπικά. Ήθελε να στείλει σαφές μήνυμα για το ότι η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να κλείνει δρόμους”.

Η συζήτηση έφτασε και στον υπουργό Οικονομικώ, Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα τις σχέσεις που διατηρεί με τους ομολόγους του.

Αν ενοχλούνται από τον κύριο Βαρουφάκη επειδή μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να μιλάει ο Σόιμπλε και να αποφασίζουν όλοι, τότε καλώς“, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά με τις “διαρροές” των πληροφοριών που σχετίζονται με τις συνεδριάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, κατηγόρησε την πλευρά των εταίρων, λέγοντας: “Στην Ρίγα που λένε ότι έφαγε πολιτικό ξύλο ποιος το διέρρευσε;“.

Ακόμη, συνέχισε σχετικά με το δημοσίευμα που ανέφερε πως ο κύριος Βαρουφάκης μαγνητογώνησε τις συνομιλίες στο Eurogroup και δήλωσε πως όλοι οι υπουργοί Οικονομικών έκαναν το ίδιο, γιατί έπρεπε με τον τρόπο τους να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας τους.

Συντάξεις

Στην συνέχεια ο υπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων.

Στρατούλης: “Δεν θα μετατεθεί για το 2016 η 13η σύνταξη”

“Έχουμε χρήματα για τις συντάξεις. Κάθε μέρα κάνω συσκέψεις με διοικητές Ταμείων. Τα έσοδα του ΙΚΑ πάνε καλά και πιστεύουμε πως θα έχουμε σύντομα 900 εκατ. ευρώ”, απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ακόμη, επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς πως υπάροχυν χρήματα για τις πληρωμές συντάξεων μέχρι και το 2017.

“Οι δανειστές ζητούν να πεταλώσουμε μύγες” απάντησε ακόμη ο κ. Στρατούλης σχετικά με τις απαιτήσεις που γίνονται προς την ελληνική κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε