Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter το Live Squawk, το οποίο ασχολείται με οικονομικά θέματα και τις χρηματιστηριακές αγορές και πρόκειται για την δεύτερη σε λιγότερο από δύο μήνες, με την τελευταία υποβάθμιση να γίνεται στα μέσα Απριλίου.
Στο πρώτο του “χτύπημα” αναφέρει την είδηση πως η S&P υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε CCC από CCC+ κάτι που όπως σημειώνει ο Guardian, είναι… μία ανάσα πριν το πιστωτικό γεγονός.
S&P lowers Greece’s credit rating to CCC from CCC+
— Live Squawk (@livesquawk) June 10, 2015
Στο δεύτερο tweet αναφέρεται πως η S&P πιστεύει πως ελλείψει συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, η Ελλάδα πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μία χρεοκοπία μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
S&P believe that in the absence of a deal between Greece and creditors the Greek government will likely default in the next 12 months
— Live Squawk (@livesquawk) June 10, 2015
Εδώ και λίγη ώρα η είδηση αυτή φυσικά μονοπωλεί το ενδιαφέρον με το twitter να πρωταγωνιστεί ξανά.
S&P lowers #Greece to CCC on opinion that govt likely to default on commercial debt within next 12 months. pic.twitter.com/vrJU6c6lH5
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) June 10, 2015
Ο Holger Zschaepitz, αρθρογράφος της Welt αναφέρει σχετικά με το σκεπτικό της S&P πως ο οίκος αξιολόγησης δεν θεωρεί πιθανή την επίτευξη συμφωνίας σύντομα ή σημαντική χρηματοδότηση τις επόμενες ημέρες.
S&P on #Greece: We do not consider it likely that there would be any official debt relief or more substancial financing agreed in next days.
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) June 10, 2015
Συνεχίζοντας το σκεπτικό της S&P και… “βομβαρδίζοντας” το twitter, ο Holger Zschaepitz αναφέρει πως η καθυστέρηση της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ από την πλευρά της Ελλάδας δείχνει πως η χώρα έχει ως προτεραιότητα άλλους τομείς όπως οι συντάξεις, παρά την κάλυψη του χρέους.
S&P: #Greece delaying payment to #IMF on Jun5 appears to demonstrate govt prioritizing pension, dom spending over debt service obligations.
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) June 10, 2015
Ακόμη, επαναφέρεται στο τραπέζι το ζήτημα του παράλληλου νομίσματος, ενώ τονίζεται πως η S&P διαλύει την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς και ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα μπορεί να καλυφθεί μετά τον Σεπτέμβριο!
S&P: #Greece could issue parallel currency alongside #Euro if deposit withdrawals continue.
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) June 10, 2015
S&P spoils the Greek optimism party: Says #Greece creditor pact won’t cover debt service requirements beyond Sept.
— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) June 10, 2015
Περισσότερα σε λίγο…
